Pizza pe gratar
Pizza pe gratar este foarte usor de facut. Va trebuie un jar bun, nu foarte puternic, ca sa nu ardeti coca si cateva ingrediente de baza (sosul de rosii si fulgii de chili).
Cum fac pizza cu prosciutto pe gratar
Aluatul nu este unul clasic de pizza (aveti AICI reteta de pizza) ci o adaptare a lipiei. Va trebuie faina, putin praf de copt, sare si iaurt de baut (eu folosesc de capra dar si cel de vaca este foarte bun). Eu nu folosesc niciodata cantitati clar definite. Intr-un castron mare pun faina, praf de copt (cam o lingurita la jumatate de kilogram de faina), sare. Amestec, incep sa adaug iaurt, framant si adaug iaurt pana obtin un aluat omogen, gumos. Acesta nu trebuie sa creasca, poate fi folosit imediat.
Reteta nu permite sa adaugati multe ingrediente, nu au timp sa se coaca si ardeti aluatul. Cea mai buna combinatie este cu sos de rosii, fulgi / felii de ardei iute, prosciutto, parmezan si rucola.
Impartiti aluatul in mai multe bile. Intindeti cate una dar nu le faceti mari, veti avea dificultati in a le intoarce pe gratar. Pregatiti ingredientele, plus ulei de masline si lamaie.
Coca trebuie sa aiba in jur de 3 mm grosime. Puneti pe gratar, lasati cam jumatate de minut, pana se umfla putin si incepe sa faca basici. Atentie sa nu se arda! Intoarceti cu doua maine. Adaugati sosul de rosii, fulgii de chili si parmezan dupa gust. Dupa gust, puteti sa adaugati si feliile de prosciutto. Eu prefer sa le adauga la final, sa nu se incalzeasca. Dupa jumatate de minut ar trebui sa fie gata, in functie de puterea focului. Luati pizza de pe gratar, adaugati prosciutto, ulei de masline si stoarceti lamaie. E geniala, usor de facut si fun cand sunteti mai multi.
Nu incercati sa faceti mai multe pizza odata, o sa le ardeti pe toate 🙂
Pizza pe gratar, reteta pizza, reteta pizza simpla, reteta simpla pizza, pizza cu prosciutto, pizza cu prosciutto si parmezan, cum fac o pizza simpla;