Scoici Saint Jacques cu praz si smantana
Scoicile Saint Jacques cu praz si smantana sunt o gustare delicioasa, perfecte pentru mese festive sau pentru inceputul de weekend!
Ingrediente pentru scoici Saint Jacques cu praz si smantana
Pentru 4 persoane:
- 4 cochilii
- carnea de la 8 scoici
- Jumatate de pachet de unt
- Sare, piper, ulei de masline
- 2 fir2 subtiri de praz, doar partea alb-verzuie, cozile sunt mai tari si dureaza gatitul
- Parmezan ras
- 200 ml smantana pentru gatit
Cum pregatim scoicile Saint Jacques cu praz si smantana
Taiati prazul in felii de cativa milimetri latime si caliti intr-o lingura de unt si una de ulei de masline, pana se inmoaie, vreo 10 minute. La final, adaugati smantana, sare, piper, amestecati usor, lasati sa fiarba un minut si opriti focul.
Incalziti cuptorul la 180 de grade, cu caldura de sus si jos.
Taiati 4 dintre sococi, in bucati mari. Amestecati cu prazul.
Turnati putin ulei in cele 4 cochilii. Puneti prazul in cochilii cu o lingura. Puneti in mijloc cate o scoica. Radeti deasupra parmezan iar deasupra puneti o felie de unt. Puneti cochiliile intr-o tava, altfel vor curge in cuptor. Bagati la cuptor pana se rumenesc, vreo 20 de minute. Stati cu ochii pe ele, sa nu se arda.
TAGS
Scoici Saint Jacques cu praz si smantana, reteta cu scoici saint jacques, cum se prepara scoicile saint jacques, retete cu scoici, retete bonfood, reteta scoici saint jacques prajite cu sparanghel la abur, reteta scoici saint jacques, scoici saint jacques pret, scoici saint jacques congelate, scoici saint jacques la cuptor, scoici saint jacques cu galbiori, scoici saint jacques cu sos de vin, scoici saint jacques cu vin si ciuperci, saint jacques bucuresti, scoici congelate, reteta scoici Saint Jacques cu sos de galbiori si smantana, scallops recipe, reteta paste cu pesto, paste cu saint jacques, reteta saint jacques, reteta simpla paste, reteta paste sanatoase, reteta bonfood, reteta spaghetti cu pesto si saint jacques;