Crap prajit
Chiar daca nu sunt mare fan al pestelui de apa dulce, o burta de crap prajit sau un caras gras sunt totusi o placere pe care nu trebuie sa o neglijam.
Crapul este un peste excelent pentru ciorba cu bors, in care este uneori mai bogat in gust decat bibanul de mare sau dorada. Pentru un bors de peste fabulos, va recomand sa fierbeti resturile de crap (cap, aripi, coada) apoi in zeama respectiva sa puneti bucati bune de carne, dorada, biban etc.
Apropo de zeama, cel mai bun stoc de peste se face din crap, dorada / biban de mare si calcan, aveti reteta aici, ingredient esential pentru orice alte feluri viitoare delicioase, precum o supa asiatica de peste.
Revenind la crap, spalati bucatile de peste bine si fiti generosi cu sarea. Lasati-le jumatate de ora intr-un castron. Stergeti apoi cu servetele de hartie, treceti prin faina si prajiti in baie de ulei, la foc mediu spre mare. Cand devine auriu, scoateti pe servetele de hartie.
Faceti mujdei clasic, romanesc, cu sare si putina apa.
Mancati cu mana, evident! Enjoy!
Daca aveti dubii despre cum sa pregatiti crapul, statistic treaba sta cam asa:
- fiert, cu mujdei, e mai sanatos & dietetic
- la cuptor, cu ceva legume, varianta intermediara
- pe plita / in tigaie fara ulei (aveti aici exemplu de lufar pe plita)
- pe gratar
- prajit
Acum stiti cum stam 😉