Reteta spaghete cu vongole
Usoara, delicoasa, reteta de spaghete cu vongole este usor de facut. Pentru doua portii va trebuie:
- 200 g spaghete
- 1 kg de vongole
- Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei)
- O lingura de unt 80%
- O mana de patrunjel tocat marunt
- 4, 5 linguri de ulei de masline
- Un fir de sare de mare
- O jumatate de paharel de vin alb sec
- O tigaie smaltuita sau de inox, cu capac.
- Putin parmezan
Pregatiti toate ingredientele.
Puneti la fiert apa pentru spaghete. Cand puneti la fiert pastele, incepeti sa pregatiti si scoicile.
Incalziti tigaia cateva secunde, pe foc mediu. Adaugati uleiul, usturoiul, caliti un minut apoi adaugati vinul. Lasati jumatate de minut, pana se evapora alcoolul apoi adaugati vongolele, amestecati usor si puneti capacul.
In 5, 6 minute ar trebui sa fie gata. Daca vedeti scoicile deschise, carnea ferma si translucida, sigur sunt gata. Adaugati pastele si amestecati usor.
Gustati sosul. Daca este cazul, adaugat putina sare si opriti focul. Adaugati untul, patrunjelul, parmezanul ras, amestecati usor si lasati cateva minute cu capac. In farfurie, mai stropiti cu putin ulei de masline.
Ca sa evitati nisipul care v-ar putea strica placerea, am scris AICI cum se curata vongolele, scoicile in general.
Daca nu gasiti vongole proaspete, de incercat si cele in conserva, reteta AICI;