Chiftele
Chiftelele sunt, in felul lor, imbatabile. Inutil sa le compari cu chifteaua din hamburger sau alt tip de carne tocata. Sunt chiftele.. si atat! Fie ca vorbim de chiftele de porc, chiftele de vita sau chiftele de curcan, chiftele prajite sau la cuptor, cu miez de paine sau fara, exista retete de toate felurile, pentru toata lumea.
Ingrediente si reteta chiftele – din porc, vita si curcan
Am scris AICI, in reteta de ardei umpluti, totul despre ingrediente si cum consider ca daca pregatiti amestecul acesta de carnuri, este practic sa faceti si ciorba de perisoare sau ardei umpluti la cuptor.
Asadar, dupa ce aveti amestecul pregatit, udati mainile si formati chiftele rotunde sau ovale, dupa plac, de un centimetru grosime. Incalziti bine o tigaie antiaderenta, la foc mediu, in care turnati cateva linguri de ulei. Prajiti chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos, usor caramelizate, maroniu inchis. Trebuie sa aiba crusta la exterior si sa fie suculente.
Dintr-un amestec de 750 grame de carne, plus legumele rase, obtineti minim zece chiftele marisoare.