Macrou la cuptor cu usturoi si rosii
Vreau sa va povestesc astazi despre reteta de macrou la cuptor cu usturoi si rosii. Pentru ca macroul este un peste fabulos, gras, gustos si ieftin. Din pacate, la noi ajunge doar congelat. Nu este grav, totul este sa il tratati cu respect.
Reteta de macrou la cuptor cu usturoi si rosii
Trebuie sa dezghetati macroul la frigider, peste noapte. Asa isi pastreaza gustul si textura. Il taiati in doua pe lungime, il curatati de sange, il spalati si il stergeti cu servetele de hartie.
Asezonarea tine de gust! Va trebuie unt, ulei de masline, sare, piper, felii de rosii, capere, catei de usturoi taiati felii, capere si aromatice: salvie, rozmarin, cimbru, de preferat proaspete si tocate marunt. In plus, jumatati de felii de lamaie, fara coaja.
Reteta aceasta de macrou la cuptor cu usturoi si rosii este despre abordare, despre cum sa ne bucuram de un macrou; de aici, orice abordare exacta (macrou de 400 grame si 40 de grame de usturoi devin usor inutile).
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Crestati macroul pe partea cu pielea, paralel cu oasele. Turnati deasupra ulei de masline si asezonati cu sare, piper si aromaticele tocate marunt. Masati jumatatile de macrou ca sa intre sarea si aromaticele in toate spatiile. Puneti feliile de lamai in crestaturi.
Intr-o tava proportionala cu bucatile de macrou, intindeti o folie de hartie de copt. Acoperiti cu felii de rosii. Puneti deasupra pestii, cu pielea in sus. Presarati feliile de usturoi si caperele. Adaugati felii de rosii pe zonele mai subtiri ale pestelui, ca sa nu se arda. Adaugati felii subtiri de unt peste peste. Bagati la cuptor. Ideal este ca la fiecare 15 minute sa hidratati pestele cu grasimea din tava, cu ajutorul unei linguri. Dupa 40 – 50 de minute o sa obtinti un macrou despre care o sa le povestiti prietenilor. Enjoy!
Aveti aici retete cu alte tipuri de peste: https://bonfood.ro/category/peste dar sa stiti ca in raportul pret / calitate, macroul trebuie luat in seama 🙂