File de pastrav cu dovlecei si sos aioli
Tot timpul in cautare de ceva combinatii noi, m-am gandit la un file de pastrav cu dovlecei si sos aioli. Cu siguranta l-au facut si altii inaintea mea; eu mi-am facut pofta si am abordat problema asa:
Pastravi curatati, spalati, o felie de lamaie fara coaja si doi catei de usturoi zdrobiti in fiecare, asezonati cu sare de mare, piper si ulei de masline. Niste aromatica precum rozmarin, salvie si cimbru aduc plus valoare. Bagati in cuptorul incins, 220 de grade, 20, 25 de minute.
Dovelecei tineri, taiati cubulete, asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Intr-o tigaie tip wok, puneti putin ulei de masline, aruncati cativa catei de usturoi zdrobiti si dovleceii. Trageti in tigaie la foc maxim vreo cinci minute, amestecand des. Nu puneti multi odata ca ii ardeti / fierbeti. In functie de marimea tigaii, puteti sa prajiti maxim un dovlecel odata. Scoateti doveleceii pe servetele de hartie.
Dregeti un sos aioli cu sofran dupa retea ACEASTA.
Asezati dovlecii pe farfurii, scoateti fileuri de pastrav fara piele si puneti deasupra. Adaugati o lingura de sos aioli cu sofran si bucurati-va!
Enjoy!