Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Sos Ragu pentru paste sau lasagna

Home
|
Mancare de suflet
|
Sos Ragu pentru paste sau lasagna
Sos ragu, sos ragu Bolognese pentru paste, sos ragu alla Bolognese, sos de carne tocata sau sos ragu, cum se face sosul ragu, sos ragu bolognez, paste Bolognese cu sos ragu, sos Bolognese facut in casa, sos ragu barilla, sos ragu Jamie oliver, retete bonfood,
Posted on iunie 17, 2021 by robert

Sos ragu / Sauce Ragu pentru paste sau lasagna

 

Cand te gandesti la sos ragu, sigur ai o amintire placuta care te face sa pornesti la drumul lung, la capatul caruia vei avea acest sos.

Sosul ragu nu este costisitor, din contra, este unul economic dar tocmai din acest motiv (nu se bazeaza pe carne de cea mai buna calitate) necesita un timp foarte lung de gatire.

Sauce Ragu / sosul ragu este unul traditional, folosit in special pentru paste Bolognese ori pentru lasagna. Fiind insa atat de cunoscut, copiat, reinterpretat, greu se mai face diferenta intre multiplele variante traditionale, din diversele zone ale Italiei sau variantele moderne.

In consecinta, aveti mai jos o reteta foarte buna de sos ragu. Nu cea mai buna, dar cea mai buna pentru cei care se aliniaza cu gusturile rafinate si cu placere pentru bucatareala. Cititi si alte retete si bucatariti ce considerati ca vi se potriveste, cu gustul si cu ingredientele din frigider!

 

Ingrediente sos ragu / sos Bolognese

Este un sos / o reteta care dureaza mult. Asa ca daca plecati la drum, faceti provizii si pentru o data viitoare. Pastrati sosul in borcan, la frigider, sau in pungi, la congelator. Ingredientele cheie sunt uleiul, ceapa, carnea de vita si timpul lung de fierbere.

Cu cat adaugati mai multe ingrediente si putin amor, o sa obtineti un rezultat si mai bun!

Pentru 8 portii:

  • Jumatate de kilogram de carne de vita, tocata
  • Jumatate de kilogram de carne de porc, tocata
  • Cateva felii de bacon, tocate marunt
  • Acele de pe doua ramurele de rozmarin, tocate
  • Cimbru proaspat, tocat
  • Doua cepe mari, tocate marunt
  • Vreo zece catei de usturoi, tocati marunt
  • Trei tije de telina apio, tocate marunt
  • 4 morcovi, tocati marunt
  • Un sfert de tellina radacina, tocata marunt
  • Doua frunze de dafin
  • Doua cutii de rosii in bulion, de buna calitate
  • O lingura de pasta concentrata de rosii
  • O cana de vin
  • Sare, piper, mult ulei de masline
  • Un litru de apa

Sos ragu, sos ragu Bolognese pentru paste, sos ragu alla Bolognese, sos de carne tocata sau sos ragu, cum se face sosul ragu, sos ragu bolognez, paste Bolognese cu sos ragu, sos Bolognese facut in casa, sos ragu barilla, sos ragu Jamie oliver,

Aveti AICI o reteta de sos ragu bolognese a lui Jamie Oliver pe care o consider aproape de sufletul meu.

 

Cum pregatinm sosul ragu

 

Pregatiti toate ingredientele si grupati-le pe masa / blatul de lucru. Scad sansele sa uitati ceva.

Folositi o cratita cu fund gros, ideal o cocota de fonta.

La foc mare, incalziti cratita, adaugati mult ulei de masline, si adaugati pe rand:

  • cimbrul, rozmarinul si baconul, amestecati pana se rumeneste baconul
  • ceapa si usturoiul; caliti vreo zece minute, amestecatnd din cand in cand, sa nu se arda
  • carnea, amestecati pana se evapora toata apa
  • legumele, amestecati pana se evapora toata apa

Cand incep sa se rumeneasca toate ingredientele, adaugati vinul si pasta concentrata de rosii. Amestecati bine, adaugati rosiile in bulion, apa, frunzele de dafin, sare, piper, amestecati, acoperiti si lasati pe foc mic vreo trei ore. Verificati din cand in cand, amestecati si daca este nevoie adaugati putina apa calda. Ar trebui s aobtineti un sos cremos si extra delicios!

Puneti sosul pe niste paste Barilla sau intr-o lasagna si bucurati-va de el! Enjoy! Vinul rosu este un plus 🙂

 

 

 

 

Posted in
Frigarui de creveti
Supa Tom Yum cu creveti (Tom Yum Goong)
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
  • Pui in fulgi de porumb, crochete de pui, pui cu cartofi prajiti, reteta crochete de pui facute in casa, retete bonfood, sos pentru pui prajit, reteta pui cu fulgi de porumb, sos de iaurt cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti Oricui ii zboara gandul la junk food se gandeste
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}