Reteta pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry
Fie ca faceti pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry sau alta reteta de pizza, aveti doua optiuni; blat cumparat sau blat facut in casa.
Daca folositi blat gata facut (inghetat), lasati-l sa se dezghete jumatate de ora la temperatura camerei. Chiar daca are 400 g, veti obtine doar doua pizza din el (pizza de 25 – 30 cm diametru, 150 g pentru fiecare) pentru ca este patrat si or sa va ramana cateva colturi, nefolosite. Sau, le puteti framanta si intinde pentru o pizza mai mica. Sa nu va fie rusine cu blatul cumparat, este ieftin si eficient cand nu ai timp si / sau spatiu in bucatarie.
Daca insa aveti timp, placere si spatiu in bucatarie, treaba cu coca pentru blatul de pizza sta asa: pentru 4 pizza rotunde (25 – 30 cm diametru), va trebuie 480 g faina superioara (tip 600 dar acum exista si faina speciala pentru pizza), 1 lingura ulei de masline, 240 ml apa, 1, 5 lingurite sare, 1 lingurita drojdie. Framantati bine, pana obtineti o coca gumoasa, impartiti in patru mingiute, acoperiti cu faina si lasati vreo 20 de minute sa se odihneasca. Aveti si varianta in care folositi o masina de facut paine, pe programul pentru pizza, care va face toata treaba. Cantitatile sunt aceleasi. Eu folosesc doar blat inghetat cand fac o focaccia sau o pizza pt doua persoane. Daca suntem mai multi, pun la treaba masina de facut paine.
Trebuie sa folositi o temperatura mare la cuptor, am scris AICI toate detaliile. Daca va place un blat mai gros, folositi temperatura mai mica (220 de grade) si adaugati mai multe ingrediente. Daca vreti un blat subtire, temperatura mare si ingrediente mai putine. Timpul de coacere variaza astfel intre 4, 5 minute si 15 minute.
Cum pregatim pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry
Ingrediente pentru 0 pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry:
- blat
- 4 linguri pasta de tomate
- 50 g mozzarella
- 100 g masline negre stafidite
- ulei de masline aromatizat cu chili
- 20 g de parmezan, felii
- 50 g prosciutto
- 10 rosii cherry taitate in sferturi
- o mana de rucola
Intindeti bine coca pana obtineti un blat subtire, aproape transparent. Presarati putina faina pe tava, puneti blatul, intindeti pasta de tomate, presarati putin piper, asezati feliile de mozzarella apoi restul ingredientelor. Terminati cu cateva frunze de rucola. Bagati pizza la cuptor si stati cu ochii pe ea, sa nu ardeti blatul sau ingredientele. Cand o mancati, decorati cu restul frunzelor de rucola si stropiti cu ulei de masline cu chili.
Pont: daca vreti o simpla focaccia cu parmezan, intindeti pe blat putin usturoi ras, parmezan si stropiti cu ulei de masline. La servire, stropiti din nou cu ulei. Enjoy!
pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry, pizza facuta in casa, reteta pizza, pizza cu blat subtire, cum facem o pizza delicioasa, reteta blat pizza, secretele unei pizza declioase, pizza cu prosciutto, pizza bonfood, retete bonfood, focaccia cu parmezan, retea focaccia;