Tagliatelle cu Saint Jacques
Daca va ganditi la o reteta exquisite cu fructe de mare, va recomand cu caldura tagliatelle cu Saint Jacques. Reteta este de o simplitate uluitoare iar rezultatul fantastic.
Ingrediente si abordare
Ca orice reteta de la care asteptati rezultate remarcabile, trebuie sa si folositi ingrediente de cea mai buna calitate:
Scoici Saint Jacques foarte proaspete sau corect dezghetate (in frigider, peste noapte, intr-o sita), paste proaspete cu ou, cateva rosii cherry dulci, putina coaja rasa de lamaie bio, netratata dupa recoltare. Sare de mare, piper, ulei de masline, unt, doi catei de usturoi.
Pentru tagliatelle cu Saint Jacques va trebuie cam 100 – 125 grame de paste / persoana, 2, 3 scoici (doar carnea alba) si cateva rosii cherry, 3, 4 in functie de marime.
Spalati carnea scoicilor si uscati pe servetele de hartie. Taiati-le in bucatele (4, 6, 9, depinde de marime dar incercati sa obtineti bucati cat de cat egale.
Taiati rosiile in jumatati.
Puneti apa la fiert. Atentie, pastele proaspete se fierb cam jumatate din timpul celor uscate, asa ca stati cu ochii pe ele dupa ce le puneti in apa.
Intr-o tigaie neaderenta tip wok, puneti doua linguri de ulei de masline. Incalziti la foc mediu, aruncati cateii de usturoi striviti cu mana si lasati un minut, sa se infuzeze uleiul. Scoateti catii, mariti focul la maxim si aruncati carnea de Saint Jacques. Trageti in tigaie jumatate de minut, cat sa se evapore apa pe care o lasa, fara sa le rumeniti. Adaugati rosiile, asezonati cu sare si piper, mai amestecati cateva secunde si opriti focul. Adaugati pastele si o lingura de unt, radeti putina coaja de lamaie si amestecati.
Aranjati frumos in farfurii, decorati cu ce aveti la indemana si mai stropiti cu putin ulei de masline.
Enjoy!
Daca va ganditi sa incercati si alta reteta faina, va recomand scoici Saint Jacques cu sos de sofran!