Reteta biban de mare cu legume pe plancha
Pregatiti legumele: morcovii taiati in doua pe lungime, felii de conopida, varza de Bruxelles taiata in jumatati, ceapa verde taiata pe lungime. Asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Daca nu aveti loc pe plancha, pregatiti intai legumele si pastrati la cald, pe o farfurie, pe o oala cu apa calda.
Spalati fileurile de peste (dorada sau biban de mare, ambele se potrivesc perfect), uscati cu servetele de hartie, crestati pe partea cu pielea, ungeti cu ulei si asezonati cu sare de mare si piper. Asezati pe plancha bine incinsa, sau pe gratar, cu pielea in jos. Apasati usor cu spatula la inceput, ca sa nu se curbeze. In 2 – 3 minute are trebui sa fie gata. Cand mai vedeti putin roz pe partea superioara, intoarceti cu atentie si lasati-le inca 10 secunde.
Ungeti cu ulei jumatati de lamai si frigeti pe plancha un minut. Stoarceti peste peste si legume cand mancati.