Saratele ecologice
Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de a rontai ceva, moment la care niste saratele ecologice facute in casa sunt minunate.
Ingrediente:
1 lingurita rozmarin tocat
2 ligurite chimen
1 ligurita susan
3 linguri ulei de masline nefiltrat
1 lingura ulei de cocos
1 lingurita sare de mare neprocesata
7 linguri cu varf de faina ecologica
7 linguri de apa
Amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti o pasta usor elastica. Daca simtiti nevoia, mai adaugati o lingura de apa sau de faina. Puteti sa folositi orice faina aveti, spelta sau integrala evident sunt si mai bune.
Intindeti aluatul cu un facalet pe blat sau pe tocatorul de lemn (daca aveti unul mare). Intindeti bine si egal pe toata suprafata, sa aveti o grosime de maxim 2 mm. Folositi un feliator de aluat daca aveti, ca sa obtineti margini ondulate. Daca nu, si un cutit rezolva problema. Taiati fasii late de doi cm si lungi cam de 10 cm. Mai lungi, sunt greu de transferat pe tava.
Intr-o tava de cuptor, puneti o hartie de copt si intindeti saratelele cu grija, sa nu le subtiati prea tare (sub greutatea proprie, se intind si devin prea subtiri, apoi se ard).
Bagati in cuptorul incins la 180 de grade, cam 15 minute. Dar stati cu ochii pe ele, imediat ce devin aurii scoateti din cuptor. Scoateti repede si din tava, se coc in continuare pe metalul fierbinte. Daca devin maronii, isi schimba deja gustul (si nu in bine!).
Enjoy!