Halibut cu piure cu trufe si spuma de parmezan
Daca va ganditi la o reteta fina, rara, delicioasa, va recomand sa pregatiti cateva portii de halibut cu piure cu trufe si spuma de parmezan. O sa faceti furori!
Retea este fina, delicoasa, dar si rara pentru un motiv simplu – gasiti destul de greu halibut. Acesta este asemanator cu calcanul la forma, gust si textura asa ca il puteti inlocui la nevoie cu acesta.
Va trebuie si pasta de trufe. Gasiti la Mega Image, Metro, Selgros.
Va trebuie de asemenea un mic tel / mixer pentru lapte ca ACESTA.
Da, e ceva bataie de cap cu ingredientele dar daca faceti rost de ele, o sa va bucurati mult. Un pahar de vin rosu, sec, usor (Pinot de ex.) completeaza minunat reteta.
Cum abordam reteta de halibut cu piure cu trufe si spuma de parmezan
Faceti piure din cartofi albi pentru fiert / salata, sunt cei mai cremosi. Cu cei din piata puteti avea surprize, sa fie malaiosi, sa explodeze la fiert. Adaugati mult unt si presati cu un zdrobitor de cartofi. Nu va trebuie un piure foarte fin, bucatelele dau o textura interesanta (cartofii trebuie bine fierti, 30 – 40 minute). La final adaugati pasta de trufe si amestecati usor, sa o incorporati, nu sa obtineti un piure gri.
Prajiti fileurile de halibut sau calcan, unse cu ulei de masline si asezonate cu sare si piper intr-o tigaie neaderenta, in putin ulei de masline. La foc mediu spre mare, pane devin aurii. Dupa ce intoarceti pestele pe cealalta parte, adaugati si putin unt si cativa catei striviti de usturoi. Scoateti apoi pe servetele de hartie.
Incalziti putin lapte intr-un ibric (maxim 50, 60 de grade), adaugati putin parmezan ras si folositi mixerul ca sa creati o spuma.
Puneti piure i nfarfurii, asezati fileurile de peste deasupra, si acoperiti intr-o parte cu spuma de parmezan.
Aveti AICI alte sugestii si retete cu peste.
Enjoy!