Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio sau spaghete cu usturoi si ulei, o reteta clasica si foarte simpla, bazata pe ingrediente de calitate. Gustul si textura grozave vin din imbinarea dintre tehnica si calitatea pastelor si a uleiului.
In primul rand va trebuie paste de calitate, obtinute din grau dur. Cautati in magazinele de specialitate, citi pe net, veti vedea ca este o mare deosebire intre marcile din supermarket si cele artizanale.
Incercati sa le fierbeti in ceva mai putina apa pentru a avea o cantitate mai mare de amidon in aceasta. Sau, daca intamplator aveti apa in care ati fiert alte paste, cu atat mai bine.
Uleiul – nu intotdeauna pretul este un reper. Cautati un ulei gros, parfumat gustos (fie dur, chiar putin iute la final, fie dulce, dupa gustul vostru). Nu va bazati insa pe uleiul subtire si neutru.
Intr-un wok (de preferat din inox) adaugati cateva linguri de ulei de masline si caliti cativa catei de usturoi; taiati in felii subtiri, egale ca grosime, pana devin aurii. La foc mic. Adaugati pastele fierte dupa gust, evident de preferat al dente :). Dati focul la maxim, amestecati si agitati tigaia, adaugand cate putina apa de la paste, pana obtineti o emulsie, un sos gros. Adaugati sare, piper, putin ulei de masline si optional patrunjel tocat marunt.
Aranjati frumos pastele in farfurii, folosind o penseta si un polonic (invartiti pastele cu penseta in polonic si transferati in farfurie, aveti AICI o exemplificare). Dupa gust si placere, adaugati patrunjel, parmezan, ulei de masline.
Enjoy!
Daca inca va este pofta de paste, gasiti AICI si alte retete!
Tags: paste cu ulei si usturoi, spaghete cu usturoi si ulei, spaghetti aglio e olio, retete cu paste, reteta simpla paste, spaghete cu usturoi, cum fac paste cu usturoi si ulei, retete bonfood, paste simple;