Reteta pizza cu chorizo si mozzarella
Pizza cu chorizo si mozzarella facuta in casa – totul despre ingrediente, cum pregatim blatul si cuptorul!
Cu putin efort, blat subtire si cuptor incins la maxim aveti sanse sa obtineti si acasa o pizza cu chorizo si mozzarela delicioasa! Am scris si AICI despre blat si cuptor.
Cum pregatim blatul pentru pizza cu chorizo si mozzarella
Daca folositi blat gata facut (inghetat), lasati-l sa se dezghete jumatate de ora la temperatura camerei. Chiar daca are 400 g, veti obtine doar doua pizza din el (pizza de 25 – 30 cm diametru, 150 g pentru fiecare) pentru ca este patrat si or sa va ramana cateva colturi, nefolosite. Sau, le puteti framanta si intinde pentru o pizza mai mica. Sa nu va fie rusine cu blatul cumparat, este ieftin si eficient cand nu ai timp si / sau spatiu in bucatarie.
Daca insa aveti timp, placere si spatiu in bucatarie, treaba cu coca pentru blatul de pizza sta asa: pentru 4 pizza rotunde (25 – 30 cm diametru), va trebuie 480 g faina (550, 650 sau faina pentru pizza), 1 lingura ulei de masline, 240 ml apa, 1, 5 lingurite sare, 1 lingurita drojdie. Framantati bine, pana obtineti o coca gumoasa, impartiti in patru mingiute, acoperiti cu faina si lasati vreo 20 de minute sa se odihneasca. Aveti si varianta in care folositi o masina de facut paine, pe programul pentru pizza, care va face toata treaba. Cantitatile sunt aceleasi.
Cum pregatim cuptorul pentru pizza cu chorizo si mozzarella
Incalziti cuptorul la temperatura maxima, este extrem de important. In mod normal (conform manualului), la un cuptor electric ar trebui sa folositi doar rezistenta inferioara (caldura de jos). Veti constata insa ca nu este suficient. In functie de cuptor, uneori foloseste ca in ultimele minute de coacere sa dati drumul si ventilatorului. Daca faceti pentru prima data pizza, incercati mai multe variante de incalzire cu acelasi tip de pizza si componenete, ca sa intelegeti cum se comporta cuptorul. In orice situatie, va trebuie temperatura maxima!
Ceea ce mai poate ajuta (si variata ideala) este sa folositi o placa ceramica pentru pizza, pe care sa o incingeti bine inainte, si o paleta pe care sa pregatiti pizza, respectiv cu care sa o transferati pe placa din cuptor. Dar puteti sa folositi si tava cuptorului sau una ceramica. Orice ati folosi, presarati putina faina inainte sa asezati pizza ca sa nu se lipeasca. Daca nu aveti placa pentru copt pizza sau paleta de transfer, puteti sa intindeti blatul de pizza pe o hartie de copt ca sa il transferati apoi mai usor pe tava.
Cum pregatim pizza cu chorizo si mozzarella
Pentru o pizza buna, eforturile trebuie concentrate inspre blat si cuptor incins. De asemenea, aveti grija sa pregatiti toate celelalte ingrediente inainte, sa nu se strice blatul in timp ce voi tocati legume sau salam..
- blat, conform indicatiilor de mai sus 🙂
- 4 linguri pasta de tomate
- 50 g mozzarella
- 100 g chorizo feliat
- ulei de masline aromatizat cu chili
- piper
Intindeti bine coca pana obtineti un blat subtire, aproape transparent. Intindeti pasta de tomate cu ajutorul unei linguri sau al unui polonic, presarati putin piper, asezati feliile de chorizo, apoi cele de mozzarella, printre cele de chorizo. Bagati 10 minute la cuptor apoi stropiti cu ulei de masline aromatizat cu chili. Asta e tot! Cele 10 minute sunt relative, stati cu ochii pe cuptor! Ma rog, pe pizza din cuptor..
Pizza cu chorizo si mozzarella, piza cu salam, pizza cu branza si salam, pizza cu salam picant si mozzarella, reteta pizza, reteta pizza cu blat subtire, reteta blat pizza, blat subtire pentru pizza, reteta pizza de casa, pizza cu de toate, blat de pizza rapid, cum facem cea mai buna pizza de casa, pizza de casa cu blat subtire, blat de pizza subtire, aluat de pizza facut in casa, reteta blat crocant de pizza