Reteta stridii prajite
Daca vreti sa incercati o aventura culinara, stridiile prajite sunt o solutie interesanta. Ca si gust / textura se compara cu creierul prajit dar au gust mai fin. Asadar, daca aveti prea multe stridii sau a trecut o zi prea mult peste ele, demersurile sunt simple:
Pregatiti un sos simplu, din putin usturoi strivit, patrunjel tocat si iaurt de baut. Eu folosesc exclusiv de capra dar fiecare dupa gust.. Daca nu aveti decat smantana sau iaurt, tot bun va fi!
Taiati si prajiti cateva felii de paine buna.
Pregatiti o salata verde, in orice combinatie va place. Nu va complicati cu alte legume.
Stridiile se spala si se azeaza pe servetele de hartie. Sau de bumbac dar trebuie sa il spalati apoi urgent 😉
Intr-un bol, strecurati cantitati egale de faina si pesmet. Strecuratul nu este un pas obligatoriu dar mie imi place sa am un invelis delicat, sa mananc stridie, nu bucati de paine prajita. Adaugati fulgi de ardei iute, sare si piper. Amestecati, treceti stridiile prin bol si prajiti in ulei amestecat cu unt, cat sa le acopere pana la jumatate. Cam un minut pe fiecare parte, la foc mic spre mediu, pana devin aurii / maronii. Scoateti pe servetele de hartie si prezentati frumos in farfurie!
#RetetaStridii #StridiiPrajite #ReteteBonfood #StridiiPane #FriedOysters #Oysters