Antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita
Oricand aveti pofta de ceva bun – gustos si satios – incercati un antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita. Nu e niciun secret major in reteta, este simpla dar intr-o combinatie perfecta.
Cum incepem sa pregatim antricotul de vita cu piure de cartofi
Reteta aceasta este despre o alaturare grozava a ingredientelor, caci gatirea fiecaruia in parte nu este complicata. Totul tine de combinatie: o bucata de vita de calitate, asezonata corect; piure de cartofi cremos; fasole verde fiarta, usor crocanta; fulgi crocanti de ceapa prajita;
Ordinea in care abordati ingredientele este urmatoarea:
Fulgi de ceapa – dureaza cel mai mult: cel mai bine este sa ii cumparati gata facuti, de la Metro sau Selgros. Daca nu, tocati ceapa in cubulete egale, asezonati cu sare si lasati la scurs jumatate de ora intr-o sita. Prajiti apoi in baie de ulei, la foc mic, pana obtineti fulgi aurii / maronii; scoateti pe servetele de hartie si lasati sa se raceasca (dupa ce se racesc, devin crocanti).
Va trebuie trei ochiuri de aragaz si trei vase: o oala mica, in care sa fierbeti fasolea; o oala pentru piure; un gratar pentru vita;
Am scris AICI cum alegem carnea de vita pentru gratar si AICI cum facem un antricot de vita la gratar. Vita este ultima pe care o pregatiti.
Ingrediente pentru antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita
Piureul de cartofi: puneti la fiert cartofi albi de calitate, de preferat din cei speciali pentru piure / salata. Cartofii mari si malaiosi pot strica textura piureului, care va fi apos si fara gust. Un piure de calitate sa trece prin sita, pentru o textura perfecta. Cum nu prea mai avem timp si rabdare, folosim un mixer vertical si rezolvam problema. Piureul va fi mai compact, mai gumos decat cel dat prin sita dar va fi ok. Asezonati cu sare, piper si adaugati unt, cam o lingura la 500 g de cartofi.
Fierbeti fasolea in apa sau la abur dar cu grija, sa nu o faceti pilaf. Trebuie sa ramana putin crocanta dar sa aiba gust bun (fasolea, precum cartofii, vinetele si multe alte legume, isi schimba gustul catre dulce odata cu gatirea) – gustati si gasiti momentul in care e inca putin crocanta dar gustul e bun. Socateti fasolea pe o farfurie, pe un servetel de hartie. Puneti farfuria peste oala in care a fiert fasolea, va ramane calda.
Puneti piureul intr-o farfurie calda (cel mai simplu si eficient, farfuriile se pastreaza calde deasupra unei oale cu apa fierbinte). Fasolea deasupra apoi antricotul de vita pe gratar. Asezonati friptura cu sare de mare. Presarati deasupra piureului fulgii de ceapa prajita. Cateva frunze de salata completeaza perfect. La fel si un pahar de vin rosu.
Enjoy!