File de somon cu sos de mustar
Reteta acesta se poate realiza cu multe tipuri de peste, dupa gust. Dupa somon, cele mai potrivite tipuri de peste pentru sosul de mustar ar fi codul, pangasiusul, stiuca. Sosul nu este cel mai usor, bazat fiind pe samantana – daca asta cautati, incercati File de calcan cu humus ori Somon cu emulsie de lamaie.
Ingredientele necesare pentru somon cu sos de mustar
Pentru doua persoane:
- Doua fieluri (fara oase) de somon, aproximativ 150 g fiecare
- Cateva aromatice verzi, ce aveti la indemana: rozmarin, cimbru, salvie. Pastrati cateva frunzulite si pentru decor
- Cativa catei de ustoroi, sparti cu lama cutitului
- Cateva boabe de piper roz
- O cana de smantana dulce (cea pentru mancare, nu pt frisca)
- Un varf de unt
- Doua linguri de mustar Maille (simplu, cu boabe, dupa gust..)
- O ceapa mica
- Sare de mare, piper, ulei de masline
Cum pregatim reteta de file de somon cu sos de mustar
Pestele cu sos de mustar este o reteta usoara, dureaza maxim 20 de minute, cu toate pregatirile (mai putin spalatul vaselor :)).
Spalati si uscati cu servetele de hartie fileurile de somon. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline. Tocati ceapa fin.
Incingeti o tigaie neaderenta, adaugati untul, o lingura de ulei, usturoiul si aromaticele. Lasati cateva secunde bune pe foc, sa se infuzeze grasimea. Adaugati pestele, cu pielea in jos. Prajiti pana mai vedeti putin roz deasupra, in mijloc si luati de pe foc. Pastrati pe o farfurie calda.
Adaugati ceapa si caliti cateva minute. Adaugati smantana si mustarul. Omogenizati bine. Dupa ce fierbe cateva secunde, strecurati printr-o sita fina, intr-o craticioara si puneti pe foc mic. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Ornati cu sos o farfurie, puneti pestele deasupra, presarati cateva boabe de piper roz si cateva frunzulite de aromatice.
Retetea somon cu sos mustar, Reteta peste cu sos mustar, Retete Bonfood, Retete cu peste, Retete usoare cu peste, Peste cu sos mustar, Somon cu sos mustar, Reteta peste cu sos, Peste cu sos de smantana, Somon cu sos alb