Conopida gratinata
Hello! Sa mancam simplu, delicios, hranitor! Simpla, gustoasa, versatila, fel principal sau garnitura, conopida gratinata este un deliciu!
Ingrediente & logistica pentru conopida gratinata:
- o tava ceramica rotunda de 28 cm sau echivalent patrat / dreptungiular
- o bucata de hartie de copt, de dimensiunea tavii, care sa acopere continutul
- 1 conopida
- 250 grame mozzarella
- 200 grame parmezan ras
- cateva ramurele de aromatice: salvie, rozmarin, cimbru
- 10 catei mari de usturoi, taiati felii
- sare, piper, ulei de masline, fulgi de ardei iute
Cum facem conopida gratinata
Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Spalati conopida si taiati buchetele in parti egale. Aruncati-le in tava. Adaugati o ceasca de apa.
Adaugati ramurile de aromatice.
Rupeti mozzarella in bucatele mici si presarati deasupra conopidei.
Asezonati cu sare si piper.
Presarati feliile de usturoi. Optional, fulgi de ardei iute, dupa pofta.
Presarati parmezanul.
Asezonati cu ulei de masline.
Acoperiti cu folia de hartie de copt.
Stropiti hartia de copt cu putina apa si putin ulei de masline.
Lasati la cuptor cam 40 – 50 de minute, pana se rumeneste / caramelizeaza suprafata.
Fel principal sau garnitura pentru peste, in orice varianta conopida gratinata este un deliciu! Timpul de coacere depinde de gusturi.
Diverse retete vegetariene aveti AICI: https://bonfood.ro/category/vegetariene
Enjoy!
Love it