Caramel sarat cu mix de nuci
Pentru reteta de caramel sarat cu mix de nuci va trebuie: 500 de grame de zahar, 300 grame de nuci prajite, doua linguri de unt, cateva ramurele (doar acele de pe ele) de rozmarin, o lingura rasa de sare de mare.
Daca vreti un caramel sticlos, transparent dar tare, folositi zahar alb si renuntati la unt. Daca vreti un cararamel care nu va trimite la dentist, folositi zahar brun si unt – dar rezultatul va fi un caramel sarat destul de mat, netransparent.
Puteti sa folositi ce nuci doriti: alune de padure, caju, macadamia, migdale, fistic sau pur si simplu arahide. Nucile mai mari trebuie taiate felii.
Cum facem caramel sarat cu mix de nuci
Intindeti o hartie de copt pe un tocator mare de lemn si apucati-va de treaba, in 15 – 20 de minute veti avea caramel sarat 🙂
Intr-o tigaie neaderenta, cu fundul rotund concav (tip wok), la foc mic spre mediu, topiti zaharul. Nu amestecati prea mult, aveti rabdare pana se topeste. Adaugati untul si nucile (la momentul acesta veti avea impresia ca se taie toata compozitia – nu va panicati!), amestecati usor cu o spatula de silicon pana se omogenizeaza, adaugati sarea si acele de rozmarin si varsati pe hartia de copt. Intindeti cu spatula dar ideal este sa il varsati direct din tigaie in forma finala, pe o suprafata cat mai mare. Daca incercati sa il indindeti cu spatula, pentru ca se solidifica foarte repede, s-ar putea sa ii stricati forma. Lasati la racit minim o ora, pana devine casant.
Nu renuntati la rozmarin sau sare, acestea dau caramelului valoarea adaugata. Folositi doar sare de mare.