Paste cu pesto
Paste cu pesto, probabil una dintre cele mai simple si banale retete cu paste. Poate fi o reusita daca folositi ingrediente de cea mai buna calitate. Altfel, macar sa o folositi ca si garnitura, langa un file de peste fript.
Ingrediente: spaghete nr. 5 (150 g pentru doua portii mari / o treime din pachet, care are 500g), o mana mare de rucola, o mana de spanac, sos pesto (sase linguri mari), usturoi, parmezan, sare, piper, ulei de masline.
Aveti AICI reteta pentru sos pesto proaspat, facut in casa. Atentie, daca folositi unul cumparat, de proasta calitate, schimbati total gustul final si e pacat de restul ingredientelor.
Taiati cativa catei de usturoi in felii subtiri, pastrati un catel intreg. Fierbeti pastele al dente. Intr-o tigaie antiaderenta tip wok, la foc mediu, caliti usturoiul cu putin unt si ulei de masline pana devine auriu. Adaugati pastele, sosul pesto, asezonati cu sare si piper. Daca este nevoie (vi se par uscate), adaugati putina apa de la paste. Luati de pe foc, radeti catelul de usturoi, mult parmezan si stropiti generos cu ulei de masline. Amestecati bine.
Enjoy!