Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta

Home
|
Vită
|
Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta
Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta Bonfood
Posted on iulie 2, 2019 by robert

Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta

 

Fiind un fel de mancare pregatit la foc mic, care dureaza multe ore (cam 5), este de preferat sa pregatiti coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta cand sunteti mai multi la masa. Este o reteta inedita, foarte gustoasa, potrivita unei seri de iarna.

Ingrediente pentru coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta, 6 portii:

  • 2 kg coaste de vita, taiate in bucati scurte, maxim 10 cm lungime
  • Cateva cepe taiate solzisori
  • Cateva bucatele de morcovi si telina, taiate grosier
  • Cimbru verde, 2 foi de dafin
  • Sare de mare, piper, ulei de masline
  • O mana de faina
  • Doua linguri pasta de rosii concentrata
  • O cana de vin rosu sec
  • 1 l stoc de vita, sau de pui, sau de legume, in cel mai rau caz apa calda, dar puneti mai multe legume (morcovi si telina)
  • salata verde mixta, lamaie

Pentru telina:

  • O telina potrivita
  • Multa sare de mare, boabe de piper, cimbru si rozmarin, proaspete, cateva capatani mari de usturoi, taiate in doua, si jumatate de pachet de unt, taiat felii.

Foarte importante in aceasta reteta sunt vasele: Este ideal sa folositi doua cocote clasice, de fonta. Daca nu, doua vase groase, cu capac.

Cum pregatim coastele de vita la cuptor cu piure de telina coapta

Vita la cuptor este o poveste complicata la prima abordare, ce necesita rabdare. Dar este relativ usor de preparat si se potriveste cu orice stare de spirit de-a lungul iernii.

 

Spalati carnea, taiati bucati (un os / bucata), uscati-o cu servetele de hartie si asezonati cu multa sare de mare.

Incingeti cateva linguri de ulei de masline intr-o cocota marisoara. Treceti bucatile de carne prin faina si prajiti pe toate partile, la foc mediu spre mare, ca sa le sigilati (sa isi pastreze sucurile si gustul) pana se rumenesc. Eventual pe rand, daca nu intra toate in cratita. Nu puneti multe odata caci vor fierbe.

Scoateti bucatile de carne si adaugati ceapa. Caliti pana se inmoaie bine. Adaugati morcovii si telina. Caliti bine, adaugati pasta de rosii, adaugati carnea, amestecati putin si adaugati vinul. Lasati sa fiarba cateva minute, adaugati stocul de vita, aromaticele si puneti capacul. Aruncati in cuptor, la 150 de grade.

Verificati dupa vreo 2 ore. Daca este nevoie, adaugati putina apa calda. Dupa alte doua ore, ar trebui sa aveti un sos cleios si o carne care se desprinde foarte usor de pe os.

 

Cum pregatim piureul de telina coapta

Despre telina coapta in unt am scris si AICI.

Alegeti o telina potrivita, nu un monstru! Spalati-o bine, cu mare atentie sa nu ramana pamant intre escrescente, pe care mai bine le taiati ca sa aveti acces la santurile care pastreaza nisipul / pamantul. Alegeti o caserola / oala mica, preferabil una de fonta, nu mult mai mare decat telina. Taiati o bucata mare de hartie de copt, puneti-o in oala, asezati telina si turnati o cantitate generoasa de ulei de masline, cat sa aveti un deget de ulei sub telina. Adaugati multa sare de mare, boabe de piper, cimbru si rozmarin, proaspete, cateva capatani mari de usturoi, taiate in doua, si jumatate de pachet de unt, taiat felii.

Bagati la cuptor, la foc mic, 150 de grade, cam la o ora dupa ce ati bagat in cuptor carnea. Din cand in cand, ungeti cu ajutorul unei linguri telina cu grasimea de pe fund. Macar de doua, trei ori. Cand este moale si de o culoare auriu caramelizat spre maro, telina este gata. Taiati eventualele parti arse, ca sa nu stricati culoarea piureului. Taiti bucati, mixati, asezonati cu sare, piper, zeama de lamaie iar la final adaugati putin unt pentru extra cremozitate.

Prezentare:

Puneti piure in farfurii si coastele de vita desupra. Strecurati sosul ramas in cocota si adaugati peste carne. Decorati cu cateva frunze de salata.

Un vin rosu pe la 15 – 18 grade completeza treaba! Enjoy!

 

 

TAGS

vita la cuptor, retete bonfood, coaste de vita la cuptor, reteta coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta, vita slow cooked, slow cooked beef, reteta coaste de vita, reteta telina coapta, vita la cuptor cu legume, coaste de vita retete, reteta de iarna, carne la cuptor

Posted in
File de biban de mare cu linte si masline verzi
File de barbun cu legume si humus
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
  • Pui in fulgi de porumb, crochete de pui, pui cu cartofi prajiti, reteta crochete de pui facute in casa, retete bonfood, sos pentru pui prajit, reteta pui cu fulgi de porumb, sos de iaurt cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti Oricui ii zboara gandul la junk food se gandeste
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}