Paste cu jamon
Cand aveti noroc de un jamon adevarat, dupa ce mancati feliuta cu feliuta tot ce e mai bun, raman cateva bucatele mai tari, perfecte pentru paste cu jamon.
Reteta este simpla, pentru 2 portii va trebuie doar o salota fin tocata, o mana de jamon taiat in feliute mici, cimbru proaspat, cateva rosii cherry si 200 ml smantana dulce. Evident, sare, piper, ulei de masline, unt.
Puneti pastele la fiert (spaghete, linguine, tagliatelle, ce va place), cam 125 grame de persoana. Intr-o tigaie neaderenta tip wok, caliti ceapa intr-o lingura de unt si una de ulei de masline. Cateva minute, la foc mic. Adaugati jamonul si caliti un minut, apoi cimbrul, rosiile cherry taiate in jumatati si mariti putin focul. Adaugati smantana, asezonati cu sare si piper, lasati sa dea in fiert si adaugati pastele. Trebuie sa aveti un sos gros (si delicios :)).
Asezati frumos in farfurii si decorati cu o crenguta verde.
Enjoy!
Daca aveti ceva mai multa carne ramasa pe ciolan, puteti face oricand o fasole cu jamon de vis.