Paste cu pesto, rucola si spanac
Paste cu pesto rucola si spanac, o reteta de vara dar care pica bine in orice moment. Merge cu vin alb, merge cu vin rosu, merge impreuna cu prietenii. Este o imbinare faina de gusturi, texturi si culori. In generoasa lume a pastelor si a nenumaratelor combinatii, este una reusita!
Ingrediente si reteta pentru paste cu sos pesto, rucola si spanac
Ingrediente: spaghete nr. 5 (150 g pentru doua portii mari / o treime din pachet, care are 500g), o mana mare de rucola, o mana de spanac, sos pesto (doua linguri mari), cateva rosii cherry, usturoi, parmezan, sare, piper, ulei, fulgi de chili.
Este o reteta super usoara, rapida si foarte frumoasa in farfurie. Puteti sa adaugati si cateva bucatele de rosii uscate. Daca va plac, va recomand si reteta ACEASTA de spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate.
Pregatiti toate ingredientele ca sa va fie usor, sa decurga procesul fara stres. Spalati si uscati rucola si spanacul. Daca e baby spanac il lasati ca atare, daca e spanac mare, de la piata, scoateti tija si rupeti / taiati frunzele in bucati mai mici, comparabile cu rucola.
Aveti AICI reteta pentru sos pesto proaspat, facut in casa. Atentie, daca folositi unul cumparat, de proasta calitate, schimbati total gustul final si e pacat de restul ingredientelor. Daca vreti o reteta mai simpla, incercati paste cu pesto.
Taiati cativa catei de usturoi in felii subtiri, pastrati un catel intreg. Fierbeti pastele al dente. Intr-o tigaie antiaderenta tip wok, la foc mediu, caliti usturoiul si fulgii de chili, cu putin unt si ulei de masline (pana devine usturoiul auriu). Adaugati rosiile cherry taiate in jumatati, Amestecati jumatate de minut la foc mare, apoi adaugati pastele, asezonati cu sare si piper. Adaugati sosul pesto, rucola si spanacul. Daca este nevoie, adaugati putina apa de la paste. Luati de pe foc, radeti catelul de usturoi, mult parmezan si stropiti generos cu ulei de masline. Amestecati bine. Puneti tigaia in mijlocul mesei si bucurati-va cu prietenii!
Enjoy!
Pastele cu pesto rucola si spanac sunt delicioase si usor de preparat!