Crochete de pui cu fulgi de porumb
In general, motivul pentru care pregatim acasa crochete de pui cu fulgi de porumb, un fel de junk food, este ca folosim ingrediente de calitate si obtinem ceva la fel de bun, dar ceva mai sanatos 🙂
Ingrediente pentru crochete de pui cu fulgi de porumb
- Piept de pui crescut cat de cat sanatos. Taiati in felii si aplatizati cu ciocanul de bucatarie. Taiati apoi fasii, arata ceva mai sexy decat halcile de snitel. Asezonati cu sare, piper si dupa gust, paprika dulce, fulgi de chili, praf de usturoi uscat.
- Pregatiti cateva oua batute, asezonate cu putina sare, intr-o farfurie adanca / castron
- Fulgi de porumb, zdrobiti cu mana, tot intr-un castron dar mare ca sa nu umpleti bucataria de resturi care sar din castron cand ii zdrobiti
- O tigaie tip wok, cu minim 5 cm de ulei in ea. Evitati pe cat se poate tigaile neaderente 🙂 Folositi un wok de inox.
- Va trebuie un sos. Evident, puteti adauga putin usturoi intr-o maioneza dar va sugerez sa pregatiti un sos usor si delicios, din iaurt, usturoi ras, parmezan ras, lamaie, sare, piper si ulei de masline.
Puteti sa pregatiti si niste legume (morcovi, dovlecei, vinete) dupa aceeasi reteta ca sa nu mancati doar carne.
Daca prajiti si cartofi, incepeti cu acestia, cat este uleiul curat. Incercati cu cartofi pai sau cu cartofi noi, ca sa puneti in valoare si puiul. Aveti grija sa ii uscati intr-un prosop de bucatarie inainte sa ii puneti in ulei, mai ales daca folositi un wok de inox.
Tot asa prajiti apoi si puiul, pe foc mediu. Treceti carnea prin faina, ou, apoi prin fulgii de porumb. Prajiti cateva minute, pana devine auriu pe toate partile.
Daca va ganditi la ceva mai delicat, incercati si reteta de peste si creveti tempura.
Enjoy!