Vinete umplute
Am pus mana pe niste vinete turcesti deshidratate si a fost clar ca trebuie sa fac vinete umplute. Au fost excelente, asa ca va las mai jos reteta.
Asa aratau vinetele turcesti deshidratate 🙂
Vinete:
Vreo 8 vinete micute, taiate in jumatati si golite de interior cu ajutorul unei linguri, cu grija, sa nu le rupeti. Daca aveti si voi vinete deshidratate, le puneti intr-o oala cu apa fiarta, pentru jumatate de ora, ca se rehidrateze si sa se inmoaie.
Umplutura:
Un kilogram de carne de vita tocata, doua cepe mari, cativa catei mari de usturoi, un ardei gras, doua linguri de boia dulce, sare, piper, patrunjel.
Caliti ceapa tocata si usturoiul maruntit, la foc mic, vreo zece minute, apoi adaugati ardeiul tocat marunt si mai caliti cateva minute. Scoateti intr-un bol si caliti carnea in aceeasi tigaie, pana o rumeniti putin. Asezonati cu sare si piper, adaugati boiaua, patrunjelul si ceapa calita.
Sosul:
Cateva rosii, o cana de bulion, o cana de supa de vita (sau de legume), o ceapa si cativa catei de usturoi.
Caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, la foc mic, cu cateva liguri de ulei de masline. Adaugati rosiile date pe razatoare si o lingura de zahar. Lasati la foc mediu pana scade bine sosul. Adaugati bulionul si mai lasati cateva minute pe foc. Asezonati cu sare si piper.
Umpleti vinetele cu grija, asezati frumos intr-o tigaie sau cratita joasa, turnati sosul de rosii deasupra si supa de vita. Lasati la fiert cam jumatate de ora, la foc mic spre mediu. Agitati tigaia din cand in cand, sa nu se lipeasca. La nevoie mai adaugati putina apa.
Cand le mancati, adaugati patrunjel proaspat si ulei de masline. Merg perfect cu o lipie cu susan.
Incercati si reteta mea de ardei umpluti 🙂
Enjoy!