Retete cu trufe – antricot de porc cu sos de trufe
Cand va este pofta de o friptura de porc dar si de o delicatesa, incercati din lista de reetet cu trufe – antricot de porc cu sos de trufe, va fi cu siguranta o reusita! Va place antricotul de porc cu sos de ciuperci champignon? Mai vorbim dupa ce il incercati pe cel cu sos de trufe.
Ingrediente pentru antricotul de porc cu sos de trufe (doua portii)
Pentru friptura:
- 2 antricoate de porc, groase (2 cm grosime), cu os, grasime, chiar si sorici ca sa arate frumos
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de masline
- Cativa catei de usturoi taiati feliute
- Jumatate de pahar de vin rosu sec
- O lingurita de amidon sau faina
- Cateva ramurele de aromatice proaspete: rozmarin, salvie, cimbru, tocate marunt
- Sare, piper
- O mana de salata, asezonata cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic
Pentru cartofi:
- 4 cartofi curatati si taiati feliute, sarati dupa gust
- Sare, piper, doua linguri de ulei
- 2 cepe potrivite, taiate solzisori
Doua tigai, una antiaderenta cu capac, pentru cartofi si una de inox / fonta pentru friptura. O puteti folosi si pe cea de la cartofi dar pierdeti timp si se racesc cartofii.
Pasta de trufe, gasiti acum cam in orice supermarket care se respecta / hypermarket. Eu o cumpar pe ACEASTA de la Metro, are cel mai bun raport calitate / pret: https://www.amazon.co.uk/GIULIANO-TARTUFI-Truffle-Sauce-500/dp/B013Y2GC9S. Evident, trufele in sine reprezinta intre 1 si 3% din continut, in rest sunt ciuperci champignon, ulei, arome etc. Dar e gustoasa. Daca aveti noroc sa gasiti trufe proaspete, atunci duceti preparatul la alt nivel! Nu cumparati insa trufe murate, nu au niciun gust, niciun miros.
Cum pregatim antricotul de porc cu sos de trufe
Incepeti cu cartofii, dureaza mai mult. Incalziti tigaia pe foc mediu, caliti ceapa cateva minute in doua linguri de ulei si adaugati cartofii. Amestecati si puneti capacul. Dureaza cam 25 de minute pana se prajesc. Intre timp, amestecati de doua, trei ori. Nu va faceti griji ca se rup sau ca se ard putin, acesta este si scopul. La final, cartofii trebuie sa fie in mare parte aurii, dar cu ceapa si o parte dintre ei caramelizati, maro spre negru.
Incalziti la foc mediu spre mare tigaia pentru carne. Asezonati carnea cu sare si piper, eventual ungeti si cu putin ulei ca sa nu se lipeasca de tigaie. Adaugati apoi uleiul in tigaie si carnea. Dupa trei, patru minute, cand s-a caramelizat / rumenit, intoarceti. Adaugati o lingura de unt si aromaticele. Cu o lingura, turnati sos din tigaie desupra antricoatelor. Puteti intoarce din nou antricoatele, pana capata o culoare rumena, frumoasa, pe ambele parti. Scoateti apoi pe o farfurie. Turnati vinul in tigaie si incorporati toate resturile de usturoi si aromatice cu un mic tel. Dupa jumatate de minut, cand s-a evaporat alcoolul, adaugati faina si untul, o lingura. Varsati in tigaie si sosul lasat de friptura in farfurie. Amestecati bine timp de cateva minute, pana se omogenizeaza si ingroasa sosul. Gustati si asezonati cu sare si piper. Opriti focul, adaugati pasta de trufe si amestecati bine.
Asezati cartofii pe farfurii si puneti deasupra antricoatele de porc. Decorati cu o mana de salata. Cateva felii de ridiche rosie dau foarte bine, si ca aspect si ca textura. Cu o lingura, turnati deasupra antricoatelor sosul din tigaie.
Enjoy!
Alte retete cu trufe gasiti AICI!