Vita cu sos de rodii
Vita cu sos de rodii este o reteta libaneza care se numeste ras asfour. Daca vreti originalul, mergeti la un restaurant libanez, au secretele lor si greu reproduceti gustul acasa. Dar, daca vreti o varianta foarte buna si usoara, incercati-o pe aceasta.
Ingrediente pentru vita cu sos de rodii
Pentru doua portii:
- doua maini mari de carne de vita, taiata in fasii / cubulete
- 150 ml zeama de rodii
- doua cepe tocate marunt
- doua linguri de otet balsamic de rodie (sau o lingura de otet balsamic clasic)
- sare, piper, ulei de masline
- patrunjel tocat
- cateva boabe de rodie
- putin unt
- putin cimbru
- o cana de supa de vita (sau de pui sau de legume, oricare este mai gustoasa decat apa)
- o tigaie tip wok, cu capac
Asezonati carnea cu sare, cimbru si piper. Incingeti tigaia la foc maxim, adaugati carnea si rumeniti usor pe toate partile. Scoateti carnea pe o farfurie, adaugati ceapa, putin ulei si o lingura de unt. Caliti ceapa la foc mic cateva minute. Adaugati carnea, otetul si amestecati putin pana se evapora lichidul. Adaugati zeama de rodie, supa de vita, asezonati cu sare si piper si lasati la foc pana se inmoaie carnea, 60 – 90 de minute. Daca faceti ras asfour cu muschiulet de vita, fierbeti cateva minute, la foc mare, fara capac, pana obtineti un sos cremos. Daca folositi bucati de carne mai tare, fierbeti cu capac, la foc minim. La nevoie adaugati putin supa sau apa.
Daca organizati o masa cu specific, puneti langa vita cu rodie si o lipie cu iaurt, un humus bun si o salata de vinete cu tahini.
Enjoy!