Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi este minunata in orice anotimp si o excelenta reteta de post. Cel mai bine merge primavara, cand leusteanul este proaspat si viguros. De fapt, secretele unei ciorbe de cartofi excelente sunt trei: cartofi albi pentru fiert, de buna calitate, care sa nu explodeze; muuuult leustean; un suc de rosii cu ardei, facut in casa;
Ingrediente ciorba de cartofi
- 2 l stoc de legume
- daca nu aveti stoc de legume, 3 morcovi si jumatate de telina radacina, taiate in bucati mari
- 1 l suc de rosii cu ardei
- 2 cepe
- mult leustean tocat
- 1,5 kg cartofi pentru salata
- sare, piper, ulei de masline
Cum facem ciorba cartofi
Tocati ceapa si incepeti sa o caliti in cateva linguri de ulei de masline, in oala in care faceti ciorba.
Puneti stocul de legume la incalzit, in alta oala. Aveti aici reteta pentu STOC DE LEGUME.
Curatati si taiati in cubulete cartofii. Puneti peste ceapa cand aceasta devine translucida si adaugati stocul de legume. Fierbeti la foc mic, pana se inmoaie cartofii, vreo 30 de minute. Adagati sucul de rosii cu ardei, asezonati cu sare si piper si mai fierbeti cateava minute. Opriti focul, adaugati leusteanul tocat si acoperiti.
Daca nu aveti stoc, puneti bucatile de telina si morcovi la fiert odata cu cartofii, acoperiti cu apa si scoateti la final (le puteti lasa in ciorba dar nu facem bors de legume, vrem gust pregnant de rosii si cartofi.
O lipie cu susan sau o paine cu maia merg perfect cu ciorba de cartofi.
Bucurati-va!