File de cod cu linte neagra
Din pacate in Romania greu gasesti o bucata de cod bun, dar daca ai noroc merita sa incerci reteta aceasta de file de cod cu linte neagra. Iti trebuie o bucata de file dintr-un peste mai mare, sa aiba macar 2, 3 cm grosime. Altfel, dupa ce a fost inghetat, dezghetat, spalat, veti avea doar niste farame de peste fara gust.
Lintea – puteti sa folositi si alte tipuri de linte dar cea neagra, putin iute, cu textura mai dura si o culoare contrastanta este cea mai potrivita. Alte tipuri de linte sau fava se potrivesc mai bine cu file de dorada sau biban de mare. Daca nu aveti cod, va recomand file de dorada cu linte verde sau file de biban cu linte rosie si masline verzi.
Aveti AICI reteta de linte neagra cu avocado, (varianta de post / vegetariana), ca sa nu reiau procesul de pregatire a acesteia.
Codul:
Spalat, stors usor intre palme sa iasa cat mai multa apa apoi sters / uscat pe prosoape de bucatarie. Uns cu ulei de masline si asezonat cu putina sare de mare si piper proaspat macinat.
Incalziti o tigaie neaderenta pe foc mediu. Presarati cateva picaturi de ulei de masline sau o lingurita de unt ghia. Puneti pestele in tigaie, maxim doua bucati odata. Vor lasa multa apa si il fierbeti in loc sa il frigeti. Cam doua, trei minute, pe fiecare parte, pana devine auriu.
Taiati cateva rosii cherry in cubulete.
Puneti lintea in farfurii, asezati frumos pestele deasupra si decorati cu cateva cubulete de rosii, apoi stropiti totul cu ulei de masline. Sa aveti la indemana si niste lamaie.
Enjoy!