Burger cu trufe si curcan
Daca vreti o treaba fancy, diferita, frumoasa, delicata si satioasa, incercati aceasta reteta de burger cu trufe si curcan. Diferenta dintre burger si hamburger este ca primul nu are carne tocata la mijloc ci o bucata intreaga, sau deloc.
Ingrediente si reteta burger cu trufe si curcan
Ingrediente / burger
- o chifla cu susan pentru hamburger
- o felie de muschiulet din piept de curcan
- doua linguri de maioneza
- o lingurita pasta de trufe
- o frunza de salata
- o felie de rosie gustoasa sau cateva jumatati de rosii cherry dulci
- putin unt, cu care ungeti jumatatile de chifla
- optinonal, cateva feliute de parmezan bun
- niste betiosare pentru frigarui
Reteta
In functie de cati burgeri vreti sa faceti, folositi una sau doua tigai neaderente intinse, ca sa castigati timp.
Taiati felii subtiri (3, 4 mm) din muschiul de curcan si asezonati cu sare, piper, ulei de masline.
Pregatiti/ spalati / taiati legumele.
Pregatiti maioneza. Va recomand varianta simpla, de maioneza si pasta de trufe. Desigur, puteti sa puneti si putin usturoi in maioneza, putin mustar bun sau chiar sa folositi un sos aioli cu sofran, pentru care aveti reteta AICI. Totul tine de gust.
Pentru 2, 4 burgeri puteti sa folositi o singura tigaie. Puneti tigaia la incalzit pe foc mediu spre mare. Puneti cateva picaturi de ulei de masline, prajiti feliile de curcan pana devin aurii pe ambele parti si scoateti pe o farfurie calda.
Taiati chiflele in jumatati, ungeti cu unt p epartea taiata si prajiti in aceeasi tigaie, fara sa o curatati, pana devin aurii / usor maronii.
Ungeti ambele jumatati de chifla cu maioneza, si incepeti asamblarea. Baza chiflei, maioneza, curcan ( nu faceti economie, e paine multa, puneti doua felii daca vi se pare necesar), rosie, salata, felii de parmezan, maioneza, chifla. Infigeti o tepusa pentru frigarui la mijloc ca sa nu se darame constructia pana la masa.
O bere nefiltrata sau un pahar de vin rosu sec!
Enjoy!