Reteta hamburger cu omleta, trufe si bacon
Va trebuie chifle de hamburger, mari pufoase, cu susan si nu prea dulci, pentru o imbinare senzuala intre oua si paine care sunt moi si baconul crocant), unt, oua, bacon, paste cu trufe, sare, piper.
Prajiti baconul intr-o tigaie. Daca vreti sa iasa drept, puneti deasupra o cratita mai mica. Daca faceti mai mult – la cuptor, intre doua tavi suprapuse.
Paine: decupati cu o forma de bucatarie rondele de miez de paine buna sau taiati chiflele si ungeti interiorul cu unt. Prajiti in tigaie pana devin aurii.
Oua jumari: exista multe feluri prin care obtineti oua prajite foarte bune. Doar cu ulei, doar cu unt, la foc mic, la foc mare etc. Toate sunt bune iar perfecte sunt cele care va plac voua. Am folosit varianta cea mai catifelata: puneti apa la fiert intr-o mica oala si puneti deasupra o tigaie antiaderenta, cu fundul rotund(nu drept, ca risca sa alunece). Aruncati o lingura de unt in ea, bateti ouale, asezonati cu sare si piper si varsati-le in tigaie cand vedeti ca untul s-a topit. Amestecati permanent cu o spatula de silicon, pana obtineti niste jumari umede si catifelate. Nu le uscati! Trebuie sa fie usor umede si gelatinoase.
Intindeti crema cu trufe pe paine, adaugati ouale jumari si decorati cu o felie de bacon, eventual cateva frunzulite de salata.