Reteta halloumi cu praz si sparanghel la gratar
Cine crede ca prazul fript este o gluma ar trebui sa incerce reteta aceasta.
Totul se prepara pe un grill. Este folositor si un capac, mare cam cat grilul. Nu conteaza ca nu acopera pefect gratarul sau continutul.
Prazul (zona alba si cea intermediara, frunzele verzi sunt cam atoase) se taie in bucati de appx. 10 cm, apoi se taie pe lungime si se spala bine. Sparanghelul se spala si se rup cozile. Se asezoneaza legumele cu sare de mare, piper si ulei de masline.
Branza de desface natural in doua felii, odata ce ati deschis pachetul. Daca este altfel ambalata, o taiati in felii de 1 cm grosime, o stergeti cu servetele de hartie si o ungeti cu ulei de masline.
Taitati painea in felii, stropiti cu ulei de masline. La fel si lamaile, dupa ce le taiati in jumatati.
Incingeti grilul pe foc mediu. Asezati prazul cu fata dreapta in jos. Lasati pe foc 5 minute si intoarceti. Stropiti cu putin ulei de masline si acoperiti cu capacul. Lasati inca 10 minute pe foc. Dupa 5 minute, daca aveti spatiu liber pe grill, adaugati si sparanghelul. Dupa cele 15 minute, prazul ar trebui sa fie moale iar sparanghelul crocant dar gatit. Este posibil ca stratul exterior al prazului sa fie ars, pueti sa il aruncati.
Lasati gratarul sa se incinga inca un minut si frigeti branza, painea si lamaile, cam un minut pe fiecare parte. Lamaia, pe aceeasi parte 🙂
Astept cu interes comentarii despre prazul fript!
Reteta halloumi cu praz si sparanghel la gratar, halloumi cu praz si sparanghel la gratar, branza halloumi la gratar, praz fript, praz prajit, reteta praz prajit, reteta praz fript, retete vegetariene, retete bonfood, reteta branzape gratar, retete cu praz
Prazul fript e muuuuult mai bun decât ma așteptam, și noua chiar ne place prazul, facem supe și feluri principale cu el.
Incredibila de faina combinația, bun și sănătos.
Cât despre brânză, a ieșit mai bine cu un halloumi mai puțin Sărat.