Biscuiti fragezi cu parmezan
Biscuiti fragezi cu parmezan, o gustare pe placul tuturor; deloc dietetici, sunt totusi deliciosi, fie la micul dejun sau langa un pahar de vin.
Ingrediente pentru o tava de cuptor (cam 12 biscuiti)
- 100 g faina, cernuta
- 100 g unt gras (82%) la temperatura camerei (aproape topit)
- 100 g parmezan de calitate, ras fin
- 3, 4 g (1 lingurita) sare de mare
- putin piper macinat
- optional, 10, 20 ace de rozmarin tocate fin (mai multe sau mai putine, depinde cat va place rozmarinul – la 10 ace se simte doar o aroma delicata)
- tot optional, o lingurita de seminte de chimen, inmuiate jumatate de ora in apa (altfel va spargeti dintii in ele)
Cum pregatim biscutii fragezi cu parmezan
Adaugati in robotul de bucatarie (dotat cu paleta / spirala pentru framantat aluat) faina, untul, sarea si piperul, omogenizati, apoi adaugati parmezanul, rozmarinul si semintele de chimen. Sau amestecati cu mana, nu dureaza mult, unul, doua minute. Imediat ce obtineti un amestec inchegat, rulati intr-o folie de plastic sau intr-o punga de congelator pana obtineti un cilindru de 3, 4 cm grosime. Lasati la frigider minim o ora, pana se intareste. Puteti chiar sa pregatiti cantitati mai mari de aluat, se pastreaza foarte bine la frigider mai multe zile.
Incalziti cuptorul la foc mediu (200 grade sau 180 cu ventilatie).
Pe ventilatie nu mai este nevoie sa intoarceti biscuitii.
Asezati o folie de hartie de copt in tava cuptorului.
Cu un cutit subtire si ascutit, taiati aluatul bine racit in discuri de 3 – 5 mm grosime, pe care le asezati in tava / pe gratar. Lasati minim un centimetru intre discuri caci vor creste.
Coaceti biscuitii pentru aproximativ 6 minute, pana devin aurii. Cum spuneam, in cuptorul electric (pe ventilatie) nu este nevoie sa ii intoarceti. In cuptorul clasic, intoarceti dupa primele 6, 7 minute. Atentie la intoarcere, sunt fierbinti si gumosi. Folositi o spatula metalica sau de silicon si o furculita. Nu incercati sa intoarceti biscutii mai devreme caci sunt prea moi si se rup / isi strica forma. Asteptati sa devina rumeni pe margine. Stati cu ochii pe ei, timpul difera in functie de cuptoare.
Biscuitii fragezi cu parmezan sunt de asemenea fabulosi cu o supa crema sau intr-o salata Caesar.
Enjoy!
Incercati si reteta de biscuiti cu parmezan, mac si susan.