Uleiul aromatizat este foarte usor de realizat acasa. Problema este pastrarea acestuia, pentru ca oxideaza repede sau foarte repede, in functie de ingredientele folosite.
Solutia este sa pregatiti cantitati mici. Astfel, fie folositi uleiul in doua, trei saptamani, fie nu va pare rau daca il aruncati cand nu mai miroase la fel de bine.
Trebuie pastrat la racoare (dar nu la frigider) si la intuneric (exclus expus luminii naturale).
Puteti aromatiza uleiul cu absolut orice condiment va place, dar:
- Frunzele verzi, de busuioc, menta, se altereaza cel mai usor, la fel ca usturoiul.
- Piperul, rozmarinul, cimbrul, ardeiul iute rezista mult mai bine.
Folositi fie o sticla cu picurator, fie mici borcanele cu capac, in care adaugati combinatiile care va plac si acoperiti cu ulei de masline.
O combinatie reusita, care se pastreaza bine in timp si poate fi folosita la mai orice fel de mancare / salata este de ardei iuti uscati (intregi), rozmarin si piper multicolor.