Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

File de dorada pe pat de legume

Home
|
Fructe de mare
|
File de dorada pe pat de legume
Posted on februarie 15, 2017 by robert

File de dorada pe pat de legume

Reteta de bucatarit in week-end! Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 fileuri de dorada (sau biban de mare)
  • cateva migdale crude
  • o capatana mare de usturoi
  • cateva linguri de humus
  • anghinare la borcan (conserva)
  • un morcov taiat in lamele groase, oblice
  • cateva rosii uscate, pastrate in ulei
  • cateva ciuperci, taiate in sferturi
  • sare, piper, ulei de masline, unt

Optional:

  • cateva rosii cherry
  • icre capelin (icre daneze)
  1. Puneti cateva migdale crude in apa, sa se hidrateze. Minim o ora, trebuie sa se inmoaie putin. Curatati pielea si lasati in putina apa.
  2. Puneti la copt o capatana de usturoi (o capatana mare, de usturoi romanesc, cu catei mari) in folie de aluminiu, cu sare mare de mare si putin ulei de masline. La foc mediu / mare, pana se inmoaie putin. Scoateti apoi cateii de usturoi intregi, curatati.
  3. Puneti la fiert putina apa. Cand fierbe, adaugati rosiile cherry pentru 30, 40 de secunde. Scoateti in apa rece si decojiti.
  4. Incalziti putin ulei intr-o tigaie si incepeti sa prajiti legumele. Incepeti cu morcovul (adaugati si cateva linguri de apa ca sa se inmoaie putin) apoi ciupercile iar spre final bucatile de anghinare si rosiile uscate. La foc mediu – sa nu se coloreze. La final trebuie sa aiba o textura care sa va placa dar fara sos (nu trebuie innabusite). Eventual scurgeti legumele intr-o sita, inainte de a le aranja pe farfurie.
  5. Prajiti pestele asezonat cu sare si piper intr-o tigaie, cu putin ulei si un varf de unt. La foc mediu spre mare. Asezati in tigaie cu pielea in jos. Presati putin cu furculita ca sa nu se arcuiasca. Cand se albeste partea de sus, intoarceti. Dupa cateva secunde este gata.
  6. In acelasi timp, trageti intr-o tigaie cateva zeci de secunde, la foc mare, cu doua linguri de unt, migdalele, maslinele si usturoiul copt. Stingeti la final cu o lingurita, doua, de zeama de lamaie. Stingeti imediat focul si mai adaugati un varf de unt, pentru onctuozitate.

 

Intr-o farfurie frumoasa, creati un pat subtire de humus cu dosul unei linguri, pe care adaugati legumele: anghinare, morcov, rosii uscate, ciuperci;

Aranjati pestele peste legume si adaugati mixul de usturoi, masline si migdale.

Decorati cu cateva rosii cherry, icre negre si cateva frunze verzi mici, delicate.

 

Posted in
Ulei de masline aromatizat
Supa crema de dovleac
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • Retete cu Saint Jacques, retete cu scoici, saint jacques pregatire, retete exclusiviste, retete cu sofran, retete bonfood, saint jacques au sofran, 

    Scoici Saint Jacques cu sos de sofran

    Scoici Saint Jacques cu sos de sofran Daca va doriti o reteta minunata, delicata, savuroasa
    read more
  • Linguine cu langustine, linguine cu creveti, linguine cu fructe de mare, linguine retete, paste cu langustine, paste cu langustine, languine cu paste, retete cu linguine, retete bonfood

    Linguine cu langustine

      Linguine cu langustine   Puteti incerca multe retete de paste cu fructe de mare
    read more
  • reteta paste linguine cu vongole vin alb si usturoi, linguine cu vongole, reteta bonfood spaghete cu vongole cu usturoi, reteta vongole, reteta scoici, cum pregatim scoicile vongole, vongole bonfood, spaghete cu vongole cu pael si vin alb, reteta bonfood, vongole cu sos de usturoi, scoici cu vin alb, spaghetti cu vongole, spaghetrunjtti alle vongole, spaghetti con le vongole, paste cu scoici si usturoi, cum pregatim scoicile vongole, retete cu scoici, retete cu vongole, spaghete cu vongole vin alb si usturoi, vongole cu parmezan

    Linguine cu vongole

      Linguine cu vongole   Am gasit la Metro Baneasa niste vongole mari si proaspete
    read more
  • reteta de tagliatelle cu creveti si sos de homar, paste cu creveti, reteta paste cu creveti, retete exclusiviste, reteta fancy paste cu creveti, risotto cu creveti, paste cu fructe de mare, paste delicioase, cum facem paste cu creveti, paste cu homar, reteta cu homar, tagliatelle cu homar, paste cu creveti sos de rosii si usturoi, paste cu creveti si sos rosu, retete bonfood,

    Tagliatelle cu creveti si sos de homar

    Tagliatelle cu creveti si sos de homar   In aceasta reteta de tagliatelle cu creveti
    read more
© 2021 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top