Reteta Salata Caprese
Salata caprese este un clasic, o reteta prezenta in orice meniu de restaurant. Aceasta se mananca vara, pentru ca atunci exista rosii gustoase. Daca vedeti in poza din meniu felii perfect rotunde, albe, iesiti din restaurant. Veti primi o salata cu “mozzarella” din ulei vegetal, rosii fara gust si ierburi uscate deasupra.
Caprese = mozzarella de bivolita (daca nu sunteti pretentiosi orice mozzarella in zer) + rosii mari, zemoase, gustoase si un sos facut in mojar, dintr-un catel de usturoi, sare de mare adevarata, busuioc, ulei de masline (daca mozzarella nu este chiar cea mai buna, puteti sa folositi si un sos pesto, care include parmezan si muguri de pin).
As vrea sa va explic mai mult dar nu mai am ce, atat este de simplu…
Sa va bucurati de ea!
PS Iarna, daca aveti mare pofta, folositi rosii cherry. Dar colindati si gustati, pana gasiti unele gustoase. Iarna trecuta, 2017 / 2018, intr-un lant celebru de supermaketuri, costau 40 ron / kg. No comment, dar daca vreti ceva bun, mai bine 10 cherry cu gust de rosii decat un kg de castravete rosu, cu forma de rosie…