Reteta pentru sase portii de gazpacho (gustare, nu fel principal)
Jumatate de gogosar rosu, jumatate de ardei kapia, o ceapa rosie potrivita, jumatate de ardei iute (gustati, sa nu fie extrem de iute), cativa catei potriviti de usturoi romanesc, doi castraveti cornichon curatati de coaja (altereaza culoarea finala, nu din alt motiv), cateva rosii zdravene (adica mari, suclulente si gustoase). Ca volum, rosiile ar trebui sa reprezinte cam doua treimi iar restul legumelor o treime.
Taiati cateva bucatele minuscule de castravete si ardei / gogosar, pentru décor.
Restul merge in mixer, cu sare de mare si piper. Pe viteza medie dar nu faceti economie la curent. Gustati si mai asezonati daca este cazul. Strecurati apoi printr-o sita fina (cu gauri fine ca cea de ceai dar cu diametru mai mare).
Distribuiti in pahare, boluri, farfurii, dupa posibilitati si inspiratie.
Puteti sa decorati cu bucatelele mai sus mentionate sau sa va faceti de cap: bucatele de rosii uscate, parmezan, avocado, busuioc, menta etc.