Reteta carpaccio de peste
Pentru carpaccio de peste puteti sa folositi diverse tipuri de peste, doar sa fie FOARTE proaspat: dorada, biban de mare, somon, pastrav;
Pentru 2 persoane, va trebuie cam 150 grame de peste.
Incercati sa obtineti pestele gata filetat (si dezosat) de la vanzator (fie si de la hypermarket).
Daca il filetati singuri, este mai usor sa dezosati fileurile pe spatele unui bol asezat cu fata in jos. Oasele devin mai vizibile. Folositi o penseta pentru peste (da, chiar exista asa ceva in magazinele cu ustensile de bucatarie).
Daca sunteti iubitori de carpaccio / tartar clasic, feliati pestele foarte subtire, asezonati cu zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline; mancati cu paine prajita, stropita cu ulei de masline.
Carpaccio (“gatit”) de peste
Daca vreti sa incercati o varianta mai elaborata, de peste “bucatarit” fara foc, incercati varianta de mai jos:
Maruntiti putin in mixer:
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura piper roz
- 1 lingurita piper negru
- 1 steluta de anason
- 3, 4 boabe de ienupar
- cateva frunze de patrunjel
- 10 ace de rozmarin
- Adaugati apoi 2 linguri de sare de mare, 2 linguri de zahar, cateva frunze de cimbru verde si mai mixati cateva secunde.
Acoperiti fileul / file-urile cu amestecul aromat, asezati intr-o tava si acoperiti cu folie de plastic tava. Lasati la frigider pana a doua zi. Minim cateva ore.
Spalati sumar pestele in apa rece, presati putin cu servetele de hartie apoi feliati foarte subtire, aranjati pe farfurie si decorati cu cateva frunze de salata, creson, rucola (ce aveti la indemana) si stropiti cu dressing de ulei cu lamaie (agitati intr-un borcan ¼ zeama de lamaie si ¾ ulei de masline, pana obtineti o emulsie).
Enjoy!
Incercati si Carpaccio de vita cu rucola si parmezan sau Carpaccio de Saint Jacques!