Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Scoici Saint Jacques cu portocale

Home
|
Cele mai apreciate
|
Scoici Saint Jacques cu portocale
Posted on ianuarie 20, 2018 by robert

Scoicile Saint Jacques:

Daca sunt proaspete, spalati-le si lasati-le la scurs pe servetele de hartie

Daca sunt inghetate, lasati-le sa se dezghete in frigider, apoi, spalate, la scurs, pe servetele de hartie

Si preparati sosurile…

 

Reductia de sos de portocale si feliile de portocale:

Un kilogram de portocale

  • Cateva felii de portocala, decojite
  • O lingurita de zahar
  • O lingura de unt, ideal unt clarificat
  • O lingura de ulei de masline
  • Cateva fire de sofran
  • Cativa fulgi de ardei iute
  • Doua linguri de coniac sau rom
  • O lingura de unt clarificat

 

Curatati de piele cateva felii de portocola sau mandarina. Gustati-le, sa nu fie acre!

Puneti intr-o craticioara untul si uleiul, la foc mic

Adaugati feliile de portocala si stingeti cu coniacul

Intoarceti, apoi scoateti feliile, dupa cateva secunde, pe o farfurie

Adaugati sucul de portocale si cresteti focul spre mediu

Cand incepe sa fiarba adaugati sofranul, zaharul si chili. Lasati sa fiarba cateva minute, apoi strecurati printr-o sita fina si puneti din nou la fiert pana capata o consistenta aproape cremoasa. Lasati sa se raceasca si puneti intr-o sticla de sos.

 

Sosul verde:

  • Patrunjel verde, busuioc, rucola, usturoi verde, ceapa verde, un catel de usturoi, cateva frunze de baby spanac, sare de mare, piper, ulei de masline, putina zeama de lamaie. Proportiile pot varia in functie de gust. Daca nu aveti toate verdeturile, nu e tragedie. Folositi ce aveti, dar gustati. Trebuie sa obtineti un gust echilibrat, nu foarte puternic, foloseste mai mult pentru decor. Gustul predominant este imbinarea dintre scoica si sosul de portocala.

Fie zdrobiti toate ingredientele uscate in mojar, adaugati uleiul si lamaia, amestecati si omogenizati.

Fie mixati totul.

Treceti apoi printr-o sita si puneti intr-o sticla de sos (sticla de plastic cu picurator); daca nu aveti, rezolvati cu o lingurita si putina precizie.

 

Reteta:

Incalziti bine o tigaie larga, de preferat anti-adeziva, la foc mediu. Adaugati putin ulei de masline si o lingura de unt clarificat. Dupa ce se topeste, puneti la prajit scoicile, cateva zeci de secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc. Scoateti pe servetele de hartie si incepeti sa organizati dupa chef si placere. Poza reteti nu este cea mai buna asa ca cereti ajutorul imaginatiei.

Posted in
Reteta midii verzi cu diverse sosuri si legume
File de peste in crusta de parmezan
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • Tartar de vită făcut în casă, din carne de vită tocată manual, cu muștar Dijon, ceapă roșie și albus de ou

    Tartar de vita

    Tartar de vita Bonfood Sunt numeroase variante de tartar de vita pe care le-am mancat
    read more
  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Paste cu ulei si usturoi, spaghete cu usturoi si ulei, Spaghetti aglio e olio, retete cu paste, reteta simpla paste, spaghete cu usturoi, cum fac paste cu usturoi si ulei, retete bonfood, paste simple

    Spaghetti aglio e olio

    Spaghetti aglio e olio Spaghetti aglio e olio sau spaghete cu usturoi si ulei, o
    read more
  • calcan cu sos alb de vongole, retete bonfood, file de peste cu sparanghel, calcan cu sos alb, calcan cu sos de usturoi, sos de scoici, peste cu sos de scoici, reteta halibut, calcan prajit, peste cu legume, exquisite fish recipe, recette turbot, sos alb de scoici, scoici cu vin alb, peste cu sos de vin alb

    Calcan cu sos alb de vongole

      Calcan cu sos alb de vongole   Oricand va doriti una dintre acele retete
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}