File de peste in crusta de parmezan
Zic sa incercati macar o data reteta de peste in crusta de parmezan, cu file de dorada sau sturion, s-ar putea sa va placa mult! Rafinata, gustoasa, perfecta atat pentru gustari cat si pentru mese simandicoase.
Ingrediente si abordare pentru file de peste in crusta de parmezan
- Cateva fieluri de peste fara oase, fara piele, cu o grosime de maxim un centimetru, ideal mai subtiri. Cam 150 g / persoana. Puteti taia fileurile in bucati mai mici.
- Faina
- Oua batute
- Sare de mare
- Piper
- Parmezan ras, cam 100 g
- O cratita sau tigaie in care sa aveti 2 cm de ulei vegetal
- Pentru salata: rucola, iceberg, avocado taiat pe lungime, chili, lamaie, sare, piper, ulei de masline
Eu consider ca fiind perfecte pentru aceasta reteta sturionul si dorada dar puteti incerca si biban de mare, somon sau orice altceva va place. Dar sa fie un peste cu carne ferma – cu codul de exemplu aveti mari sanse sa se destrame in tigaie. Exclus crap sau macrou.
Incingeti ulei in tigaie, la foc mic spre mediu.
Condimentati usor pestele, cu sare si piper. Adaugati si in faina sare si piper. Atentie totusi la sare, parmezanul este sarat.
Treceti pestele prin faina, apoi prin ou. Scurgeti bine si treceti prin parmezan pana se acopera uniform.
Prajiti in tigaie un minut, doua, pe fiecare parte, pana se rumeneste usor parmezanul. Acesta trebuie sa aiba o culoare aurie, cand ajunge la maro este deja amar. De aceea fileurile nu trebuie sa fie prea groase, pentru a se putea gati inainte ca parmezanul sa se arda. Scoateti pe servetele de hartie.
Decorati cu piper roz (sau chili), adaugati salata si bucurati-va!