Reteta midii verzi cu diverse sosuri si legume
Midiile verzi sunt mai mari decat decat cele negre – disponibile (aproximativ) proaspete in magazinele noastre. Le puteti cumpara doar congelate, cu o singura parte a cochiliei, din Mega Image, Metro, Selgros. Cochilia este mai mare decat la cele negre si carnea de asemenea, ocupa cam toata cochilia. Au un gust mai pregnant si o textura mai ferma. Sunt grozave pe post de gustare si foarte versatile. Pot fi pregatite pe gratar sau la cuptor.
Lasati-le sa se dezghete in frigider. Taiati cu un mic cutit, ascutit bine, muschiul care le leaga de cochilie.
Cum spuneam, midiile verzi sunt extrem de versatile asa ca variantele de preparare sunt nelimitate. De incercat:
- Unt, un milimetru de sare de mare si piper
- Unt, un milimetru de sare de mare, fulgi de ardei iute
- Unt, un milimetru de sare de mare, piper, cateva felii dintr-un catel de usturoi, o lingurita de bulion, eventual si fulgi de ardei iute
- Unt, un milimetru de sare de mare, piper si legume taiate in cubulete minuscule (ardei gras rosu / verde, ceapa, usturoi, chivas / ceapa verde)
- Unt, parmezan ras, cu sau fara bullion
Cum pregatim reteta midii verzi cu diverse sosuri si legume
Puneti cochiliile goale pe gratarul incins. Adaugati untul (ideal unt clarificat) si usturoi tocat fin. Adaugati carnea scoicii apoi tot ce va face placere.
Atat in cuptor cat si pe gratar, trebuie pregatite la foc mediu spre mare, cateva minute, pana se caramenlizeaza putin untul iar carnea este gatita. Incercati tot ce va place dar nu exagerati cu “garnitura”. Scopul acesteia este sa dea valoare scoicii, sa puna imbogateasca gustul acesteia, nu sa il acopere.
Eu am avut la indemana niste mega frunze de rucola, pe care le-am folosit ca sa stabilizez scoicile pe farfurie fara sa pierd sosul; puteti insa folosi niste fasii de legume.