Pentru doua portii:
- 6 scoci Saint Jacques, doar carnea alba, spalate si uscate pe prosoape de hartie, unse cu ulei de masline si asezonate cu sare de mare si piper
- 1 ceapa galbena, taiata in cubulete foarte fine
- 3 catei de usturoi, tocati foarte fin
- Ulei de masline, sare de mare, piper
- 1 cana mare de galbiori
- 1 cana mare de smantana lichida pentru gatit
- ½ cana de vin alb sec
- Ceapa verde / Chivas tocata foarte fin
Incingeti o tigaie la foc mic spre mare si adaugati putin ulei, apoi o lingura de unt. Dupa ce se topeste untul (atentie, daca untul are prea multa apa, sare si va arde + personalizeaza peretii asa ca puteti folosi un capac, dar asezat piezis, ca sa nu acopere etans tigaia), adaugati carnea scoicilor si prajiti cateva minute pe fiecare parte, pana se caramelizeaza. Scoateti scoicile pe o farfurie.
Adaugati putin ulei, ceapa si usturoiul, caliti cateva zeci de secunde, adaugati galbiorii, amestecati pana se evapora apa si adaugati vinul. Lasati sa scada si adaugati smantana. Lasati sa scada pana obtineti un sos gros, ferm.
Aranjati frumos sosul intr-o farfurie, apoi carnea scoicilor si decorati cu ceapa verde.
Umpleti doua pahare cu sampanie / prosecco / cava si bucurati-va de de mancare si moment!