Piept de pui si dovlecei cu mozzarella
O reteta super simpla si gustoasa.
Produceti intai o cantitate mai mult sau mai putin rezonabila de mujdei.
Spalati, uscati si asezonati pieptul de pui cu sare, piper si ungeti cu mujdei si ulei de masline. Daca are o grosime de 2 – 3 cm, il puteti baga la cuptor odata cu dovleceii. Daca este mai gros si vreti sa il pastrati intreg, bagati la cuptor cu 15 minute inaintea dovleceilor.
Taitati dovleceii in bucati de 4, 5 cm si scoateti mijlocul cu ajutorul unei ligurite. Sau, daca aveti la indemana un cutit de filetat, taitati mijlocul, cu atentie, sa nu taiati / rupeti exteriorul. Umpleti dovleceii cu mozzarella, mujdei, rosii uscate. Asezati in tava, langa pieptul de pui, asezonati cu sare, pieper, adaugati ulei de masline. Cateva varfuri de rozmarin potenteaza gustul. Lasati la cuptor cam 25 de minute, la foc mediu spre mare (180 de grade). Din cand in cand, adaugati sos din tava peste dovlecei, ca sa nu se arda nici ei, nici mozzarella.