Mix de peste si legume
Cu o abordare mai orientala, reteta aceasta este mai dificila pentru ca aproape fiecare ingredient se prepara separat. Nu necesita insa o tehnicitate aparte iar combinatia gusturilor si a texturilor este grozava.
Spalati cativa ardei capia rosii si bagati-i la cuptor (pe o tava sau pe o folie de aluminiu, ca sa nu curga in cuptor), la temperatura marisoara, pe la 200 de grade. Dupa ce se inmoaie, curatati-i de piele si seminte si lasati la scurs intr-o sita. Asezonati apoi cu putina sare, piper si otet balsamic.
Pestele poate fi pregatit fie pe gratar, fie in tigaie. Folositi 2 tipuri de peste, cu gust si texturi diferite. In cazul nostru, dorada si ton. Asezonati cu ulei de masline, sare, piper. Fileul de dorada se cresteaza si se frige doar pe partea cu piele. Tonul trebuie sa fie raw la mijloc. Langa peste, frigeti si cateva rosii cherry.
Va mai trebuie cativa fulgi de migdale, masline verzi, masline kalamata (toate fara samburi), cateva rosii uscate taitate bucatele, carpaccio de caracatita (gasiti in supermarket, la conserva), cateva frunze de busuioc si / sau salata si un sos de busuioc (striviti busuiocul in mojar, cu putina sare de mare si ulei de masline.
Folositi o forma rotunda. Asezati intai ardeiul copt, apoi amestecul de rosii uscate, masline, fulgi de migdale. Presati bine ca sa isi pastreze forma si adaugati fileul de dorada.
Cum spuneam, combinatia gusturilor si a texturilor este grozava. Cum decorati farfuria, decideti voi..