Peste si creveti tempura cu inele de ceapa
Peste si creveti tempura cu inele de ceapa, o reteta relativ simpla, delicioasa, satioasa, dar daca sunteti incepatori lasati-o pentru week-end. Nu este dificila dar presupune timp si multe ingrediente.
Amestec pentru tempura:
Tempura versus pane clasic: daca vreti sa prajiti carne folositi amestecul clasic pentru pane. Pentru fructe de mare si legume, cu timp redus de gatire, tempura este amestecul ideal.
Retele difera, mai jos o varianta versatila si usor de realizat:
- 1 ou
- 1 lingura ulei susan (optionala, daca doriti o aroma asiatica grozava)
- 2 linguri faina
- 2 linguri de amidon.
- 1 ceasca apa minerala rece, de la frigider (cam 100ml)
- Sare de mare
- Piper
- Fulgi de ardei iute
Amestecati ingredinetele pana obtineti o pasta fina si mai subtire decat cea pentru clatite. Suplimentati apa minerala daca este nevoie.
Daca raman cocoloase in continut, treceti printr-o sita fina de ceai.
Acoperiti castronul cu folie alimentara. Trebuie sa fie FOARTE rece in momentul utilizarii. Lasati in frigider minim 30 minute.
Sos iaurt:
- 1 lingura maioneza sau un galbenus de ou, batut
- 5 linguri de iaurt
- 1 catel de usturoi zdrobit, facut pasta
- O lingura zeama lime
Sare - Piper
- Chivas tocat fin
- Amestecati ingredientele si decorati cu chivas (la momentul servirii). Lasati la frigider.
Legume:
- Puteti sa folositi rondele de ardei gras, de ceapa, morcovi taiati pe lungime, in betisoare subtiri, chiar si frunze de salata (Iceberg sau Romaine). Cu exceptia cepei, care trebuie sa fie patrunsa bine (sa devina dulce), restul legumelor trebuie sa fie crocante.
Creveti:
- Curatati de cochilie dar pastrati coada si unul, doua cercuri dinspre coada
Peste:
- Folositi bucati dintr-un file de peste dezosat in prealabil
Folositi o tigaie / vas cu suprafata mare si pereti drepti. Minim 1 litru de ulei (trebuie sa aveti minim 3, 4 cm de ulei in vas). Procesul este de durata pentru ca nu puteti pune prea multe ingrediente la prajit, in acelasi timp. Ajung sa fiarba si se lipesc unele de celelalte.
Incepeti cu legumele, pot fi consumate si mai reci. Sau folositi doua tigai daca faceti fata.
Treceti legumele si pestele prin amestecul tempura, adaugati in tigaie pe rand si lasati-le sa se rumeneasca. la foc mediu spre mare. La legume, dureaza cam 1 minut. La fel si crevetii, si pestele, daca il taiati in bucati cu diametrul de 1, 2 cm.
Scoateti pe servetele de hartie ca sa inlaturati excesul de grasime.
Aranjati pe un platou, adaugati sosul si decorati cu verdeata, dupa posibilitati. Cresonul sau rucola sunt alegeri foarte bune.