Supa crema de homar Bonfood (bisque)
Va trebuie stoc de peste (aveti reteta AICI), homar (fie si fiert / inghetat), aromatice (salvie, rozmarin, cimbru, usturoi), unt, putin coniac.
Scoateti carnea din homarul fiert, cu grija sa nu o rupeti. Atentie la clesti (ii puteti sparge cu dosul lamei cutitului), de acolo obtineti cele mai frumoase bucati de carne, in afara de coada, evident.
Spargeti restul cochiliei in bucati mici. Atentie sa nu pierdeti sucul care curge din el! Nu aruncati absolut nimic! Intr-o craticioara de inox, puneti putin unt, aromaticele si resturile de cochilie. Prajiti pana se evapora tot lichidul. Adaugati cateva linguri de coniac. Dupa ce se evapora alcoolul, adaugati stocul de peste si lasati la foc mare vreo douazeci de minute. Strecurati prin sita, apoi prin tifon. Puneti din nou la fiert, adaugati putina smantana lichida si asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugati un strop de Tabasco.