Saint Jacques cu icre de somon pe pat de legume
Taiati cateva felii subtiri de dovlecel / zucchini si asezonati cu ulei de masline, sare, piper. Frigeti pe fiecare parte cateva zeci de secunde, pana capata urme de gratar. Trebuie sa isi pastreze textura crocanta.
Spalati cu apa rece carnea scoicilor. Cu grija, sa nu o rupeti. Uscati bine pe servetele de hartie. Ungeti cu ulei de masline si asezonati cu sare de mare, piper, chili.
Incingeti o tigaie la foc mic spre mare si adaugati putin ulei, apoi o lingura de unt. Dupa ce se topeste untul (atentie, daca untul are prea multa apa, sare si va arde + personalizeaza peretii asa ca puteti folosi un capac, dar asezat piezis, ca sa nu acopere etans tigaia), adaugati carnea scoicilor si prajiti cateva minute pe fiecare parte, pana se caramelizeaza. Scoateti scoicile pe o farfurie.
Asezati dovleceii pe o farfurie, adaugati scoicile si icrele.
Puteti incerca aceeasi reteta cu sparanghel, in locul dovleceilor.