Reteta paella cu peste si fructe de mare
Reteta de paella peste si fructe de mare este minunata si o puteti face acasa, cu putina rabdare si stoc de peste, fara de care gustul nu va fi ce trebuie!
Reteta pentru stoc de peste este AICI: https://bonfood.ro/stoc-de-peste
Ingrediente
Pentru 4 portii de paella cu peste si fructe de mare:
- o tava de paella de 28 – 36 cm
- 16 linguri de orez pentru paella sau pentru risotto
- cateva fire de sofran
- 4 fileuri de dorada
- 2 calamari cat palma
- 0 mana de midii
- cativa creveti
- sare, piper, ulei de masline
- cativa fulgi de chili
- 1 lingura de unt
- cativa catei de usturoi tocati marunt
- o esalota tocata marunt
- un pahar de vin alb sec
- 1 litru stoc de peste
Reteta paella cu peste si fructe de mare
Pregatiti fructele de mare:
- taiati crevetii pe spate si soateti tractul digestiv si spalati-i
- taiati fileurile de peste in jumatati (rezulta 8 bucati de peste)
- taiati calamarul pe lungime, scoateti membrana de pe ambele fete, crestati fiecare fata cu varful unui cutit, apoi taiati calamarul in felii de 3 cm latime
- curatati cochiliile scoicilor de matase si alte depuneri, clatiti sub jet de apa
Puneti toate fructele de mare si pestele intr-un castron si asezonati cu ulei de masline, sare si piper.
Incepeti sa pregatiti paella precum un risotto:
- Puneti supa / stocul de peste la incalzit, pe un ochi mic. Sa nu fiarba puternic caci se evapora inainte sa o puteti folosi. Adaugati firle de sofran.
- incalziti cuptorul la 200 de grade, fara ventilator.
- In tigaia pentru paella caliti usturoiul, fulgii de chili si ceapa, la foc mediu spre mic, in unt si ulei de masline. Atentie sa nu le ardeti! Dupa cateva minute, cand sunt translucide, adaugati orezul. Caliti cateva zeci de secunde la foc mediu, apoi adaugati vinul. Amestecati bine, pana se evapora tot lichidul. Incepeti sa adaugati cate un polonic de supa. Amestecati des si adaugati lichid permanent, timp de vreo 15 minute. Daca terminati stocul, adaugati putina apa calda. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati fructele de mare, amestecati usor, distribuiti frumos peste tot in orez si bagati la cuptor pentru vreo 15 minute, pana se arde usor orezul de pe marginile tigaii / tavii.
Dupa gust, stoarceti lamaie si adaugati ulei de masline cand mancati!
Enjoy!
omg ce bunatate..