Reteta antricot de vita pe pat de spanac si piure cu trufe
Despre friptura de vita si cum trebuie pregatita aceasta, am scris aici: https://bonfood.ro/friptura-de-vita
Piure: Daca vreti unul foarte fin, treceti cartofii prin sita. Daca nu, blenderul face treaba. Dupa ce obtineti piureul, asezonati cu sare si piper, adaugati cateva bucatele de trufa maruntita (eventual cateva picaturi de ulei aromatizat cu trufe) si pastrati la cald.
Spanac: Intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu, intr-o lingura de ulei de masline si una de unt, caliti cativa catei de usturoi, taiati feliute. Adaugati doua maini de spanac si caliti cateva minute, cu capac, pana cand acesta (spanacul), se inmoaie.
Folositi o forma rotunda, unsa cu ulei pe interior. Puneti cu o lingura spanac in forma (fara sos), presati bine cu capacul formei, adaugati piureul, mai presati putin si scoateti forma, rodind-o usor si apasand constant pe continut cu capacul formei. Asezati frumos cateva bucatele de friptura. Decorati cu cateva bucatele de trufa maruntita.